Gratis E-learning ‘Laden en lossen gevaarlijke stoffen tankwagens’

De veiligheid bij het laden en lossen van gevaarlijke stoffen in tankwagens vereist aandacht. Helaas krijgt het die aandacht niet altijd en dat baart branchevereniging voor de chemische logistiek VNCW zorgen.

Persbericht Gratis E-learning tankwagens 09.04.2024

Boetes en meerdere waarschuwingen tijdens ADR-controle

ROTTERDAM – Maandag heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport samen met de RDW in Rotterdam in totaal zestien vrachtwagens met gevaarlijke stoffen gecontroleerd. Tijdens deze inspecties is twee keer een proces-verbaal opgemaakt, één keer een boeterapport opgemaakt en zijn diverse waarschuwingen gegeven voor onvolledige omschrijvingen op het vervoersdocument, de uitrusting en het onvoldoende stuwen van lading.

Lees verder…

 

Veiligheid bij chemisch afvalverwerker in Almelo onder de maat

Brandweer Twente zag afgelopen jaar 22 overtredingen bij acht bedrijven die met (zeer) gevaarlijke stoffen werken. Chemisch afvalverwerker Sarpi uit Almelo kreeg de meeste onvoldoendes, ook bij KLK Kolb in Delden moet het beter.

Lees verder…

Vrachtwagen met accu’s vliegt in brand op A67, rechterrijstrook dicht

Een vrachtwagen met accu’s is donderdagmiddag op de A67 bij Eersel in brand gevlogen. Iets voor half drie was de brand geblust. In eerste instantie was de snelweg in beide richtingen dicht. Na het blussen van de brand geldt dat alleen nog voor een deel van de rechterrijbaan richting België.

Lees verder…

Elektrische auto verwoest door brand, garage en carport huis in vlammen op

Een elektrische auto die naast een huis aan de Herbergierstraat in Etten-Leur aan een laadpaal stond, is maandagochtend vroeg in vlammen opgegaan. Ook de garage van het huis en de carport zijn verwoest. Er raakte niemand gewond.

Lees verder…

Onderzoeksraad voor Veiligheid – Industrie en Omwonenden

De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft onderzoek gedaan naar de wijze waarop burgers in Nederland worden beschermd tegen de risico’s van soms jarenlange industriële uitstoot.

Lees verder…

Tata reageert op massaclaim: ‘Waar men hard werkt aan betere lucht’ #3

De massaclaim van omwonenden jegens Tata Steel bewijst dat alle verwikkelingen rond de fabriek ondanks alle geboekte vooruitgang de wereld nog niet uit is. Een belangrijke voetnoot bij deze slepende kwestie voor velen blijft echter dat het bedrijf alles op alles heeft gezet om qua uitstoot ‘schoon schip’ te maken voor haar omgeving.

Lees verder…

Chemours wil toestemming om nog drie PFAS-stoffen te lozen in Beneden Merwede en op gemeentelijk riool

Chemours wil naast het eerder aangetroffen trifluorazijnzuur (TFA) nog drie andere PFAS-stoffen lozen op het gemeentelijk riool en in de Beneden Merwede. Het gaat om nog drie stoffen die het Dordtse chemiebedrijf heeft aangetroffen in zijn afvalwater: difluorazijnzuur, perfluorpropaanzuur en 2,3,3,3-tetrafluorpropaanzuur.

Lees verder…

Bedrijf dat ammoniak wil opslaan in Sloegebied moet huiswerk overdoen: ‘Risico’s onvoldoende in beeld’

Het bedrijf dat op het oude Thermphos-terrein in Vlissingen-Oost een grote terminal voor de opslag en overslag van onder meer ammoniak wil bouwen, moet haar huiswerk op negen punten overdoen. Zo zijn risico’s rond het vervoer van de zeer gevaarlijke stoffen per spoor door Zeeuwse dorpen en steden niet goed in kaart gebracht.

Lees verder…

Acht van de veertien gecontroleerde ADR-transporten in overtreding

ZWOLLE – Dinsdag controleerde de Inspectie Leefomgeving en Transport samen met de politie en het RDW in totaal veertien transporten met gevaarlijke stoffen in Zwolle.

Lees verder…