Acht van de veertien gecontroleerde ADR-transporten in overtreding

ZWOLLE – Dinsdag controleerde de Inspectie Leefomgeving en Transport samen met de politie en het RDW in totaal veertien transporten met gevaarlijke stoffen in Zwolle.

Lees verder…

‘Veiligheid gevaarlijke stoffen geborgd met onze DG Professional’

Gevaarlijke stoffen en veiligheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de vele sectoren waar met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt, is het cruciaal dat dit veilig gebeurt, is de overtuiging van logistiek opleider Special Cargo College. Daarom heeft zij in 2020 voor de branche de unieke opleiding tot Dangerous Goods Professional (DGP) in het leven geroepen. In twee jaar tijd word je opgeleid tot dé allround veiligheidsspecialist van het bedrijf.

Lees verder…

Gratis E-learning ‘Laden en lossen gevaarlijke stoffen tankwagens’

De veiligheid bij het laden en lossen van gevaarlijke stoffen in tankwagens vereist aandacht. Helaas krijgt het die aandacht niet altijd en dat baart branchevereniging voor de chemische logistiek VNCW zorgen.

Persbericht Gratis E-learning tankwagens 09.04.2024

ILT ontdekt druppellekkage van tankwagen met salpeterzuur

ZWOLLE – De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) controleerde dinsdagmiddag in Zwolle een tankwagen die was beladen met salpeterzuur 53% (UN 2031).

Lees verder…

Vrachtwagen gekanteld langs A12

HARMELEN – Vlak na het tankstation bij Harmelen langs de A12 richting Den Haag is een vrachtwagen gekanteld.

Lees verder…

A16 richting Dordrecht dicht; 26 – 29 april 2024

Vanwege werkzaamheden is de A16 richting Dordrecht afgesloten van vrijdagavond 26 april 22.00 tot maandagochtend 29 april 2024 05.00 uur. De weg is dicht tussen het knooppunt Terbregseplein en afrit 26 Rotterdam Kralingen.

Lees verder…

Grote lithium-ion-batterij vervoerd zonder ADR-certificaat, schriftelijke instructies en UN-nummer

NIEUWEGEIN – Vandaag, maandag 25 maart, controleerde de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ter hoogte van Nieuwegein een voertuig waarmee een grote lithium-ion-batterij (een energieopslagsysteem) werd vervoerd. Volgens het ADR moet een dergelijke batterij worden vervoerd onder UN-nummer 3536.

Lees verder…

Tankwagen met kerosine gekanteld bij vliegbasis Eindhoven

EINDHOVEN – De hulpdiensten rukten maandagmiddag massaal uit toen een tankwagen die 40.000 liter kerosine vervoerde kantelde op een weggetje op de vliegbasis in Eindhoven.

Lees verder…

Failliete vervoerder vervoert gevaarlijke stoffen met niet-geldige transportvergunning

BARNEVELD – De Inspectie Leefomgeving en Transport controleerde woensdag samen met de politie op de A1 bij Barneveld een vrachtwagen die was geladen met de pyrofore vloeistof Trimethylgallium (UN 3394). Aanleiding voor de controle was dat het oranje bord aan de voorzijde van de combinatie ontbrak.

Lees verder…

Jaarlijkse telling vervoer gevaarlijke stoffen 2024

Van 1 maart tot en met 10 april 2024 houdt Rijkswaterstaat de jaarlijkse telling van het vervoer van gevaarlijke stoffen.

Ze hebben als wegbeheerder een onderzoeksplicht vanuit de Wet vervoer gevaarlijke stoffen (Wvgs).

Lees verder…