Werkzaamheden aan Beneluxtunnel, tunnelbuis afgesloten voor (vracht)verkeer – A4: werkzaamheden 13 mei – 16 mei

Rijkswaterstaat voert van 13 mei tot 16 mei werkzaamheden uit in de Beneluxtunnel op de A4 richting Bergen op Zoom en Hoogvliet/Pernis. Eén tunnelbuis is afgesloten.  Alle verkeer rijdt door de andere tunnelbuis.

Werkzaamheden

Boven de in- en uitrit van de tunnel bevinden zich stempelbuizen (dwarssteunen) die zijn voorzien van hitte werende bekleding. Deze hitte werende bekleding is op het einde van haar levensduur en moet worden vervangen.

Ter voorbereiding op bovengenoemde werkzaamheden, vinden er van vrijdag 13 mei 21.00 uur tot maandag 16 mei 05.00 uur in de linkerbuis (B) van de Beneluxtunnel richting Bergen op Zoom en Hoogvliet/Pernis werkzaamheden plaats.

Het kan altijd voorkomen dat de werkzaamheden door slecht weer niet door kunnen gaan. In dit geval is het weekend erop als reserveweekend gepland van vrijdag 20 mei 21.00 uur tot maandag 23 mei 05.00 uur.

Afsluitingen

Tijdens de weekendafsluiting is de linkerbuis (B) van de Beneluxtunnel richting Bergen op Zoom en Hoogvliet/Pernis voor alle verkeer afgesloten.

Omleidingen

Tijdens de werkzaamheden kan verkeer gebruikmaken van de rechterbuis (A) van de Beneluxtunnel richting Bergen op Zoom en Hoogvliet/Pernis en afrit Vlaardingen-Oost.

Na de werkzaamheden

Vanaf maandag 16 mei 05.00 uur kan autoverkeer weer door beide buizen van de Beneluxtunnel richting Bergen op Zoom en Hoogvliet/Pernis rijden.

Let op: voor vrachtverkeer is het ook na de werkzaamheden in het weekend niet toegestaan om door de linkerbuis (B) van de Beneluxtunnel te rijden. Zij maken gebruik van de rechter tunnelbuis (A). Dit duurt tot en met 20 januari 2023.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op: werkzaamheden.rijkswaterstaat.nl.

Heeft u vragen? Twitter naar @Rijkswaterstaat of bel 0800 – 8002 (gratis)