Chemisch Logistiek Magazine

Het dit jaar opgerichte Chemische Logistiek Magazine (CLM) heeft zojuist de derde editie van haar blad gepubliceerd. CLM is een praktijkgericht magazine met nieuws op het gebied van vervoer en opslag van gevaarlijke stoffen in zowel België als Nederland.

In CLM 3 onder meer aandacht voor het ADR (vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg) en de IMDG Code (vervoer van gevaarlijke stoffen over zee). Waar zitten de grote verschillen en wat zijn veel gehoorde misverstanden? Daarnaast wordt ingegaan op waar je nu precies op moet letten bij de aanleg en het onderhoud van sprinklers in een PGS15 magazijn en hoe de opslag van ammoniumnitraat in Nederland en België geregeld is. Leden van de PGS 37 Werkgroep lichten de veilige opslag van li-ion batterijen toe en de functie van ‘Veiligheidsadviseur’ wordt uitgebreid in de spotlights gezet.

Abonnee worden van Chemische Logistiek Magazine met 10% korting voor VVA leden, klik hier voor de couponcode!

Ga naar www.chemische-logistiek.nl

Varend ontgassen: de saga continues

ANALYSE – De afgelopen maanden zijn er veel vragen gesteld door lokale, provinciale en landelijke politici over varend ontgassen. De antwoorden hierop zijn inmiddels voor het merendeel binnen en de minister van Infrastructuur en Water heeft een voortgangsbrief aan de Tweede Kamer gestuurd.

Lees verder…

FNP: stappen Europese Commissie rond containerveiligheid ‘teleurstellend’

De Europese Commisie wil met internationale instanties om tafel om problemen met het containervervoer op zee te bespreken.

Lees verder…

Stadsbaantunnel dicht tussen 16 – 31 maart vanwege hitteproeven

De Stadsbaantunnel (SBT) is gesloten tussen zaterdag 16 maart en zondag 31 maart. De tunnel gaat dicht omdat er hitteproeven worden uitgevoerd.

Lees verder…