Botlekbrug (gevaarlijke stoffenroute) tijdelijk voor alle verkeer afgesloten

In verband met werkzaamheden aan de technische installaties van de nieuwe Botlekbrug dienen diverse wegvakken ter hoogte van de Botlekbrug (gevaarlijke stoffenroute) tijdelijk voor alle verkeer te worden afgesloten.

Lees verder…

Nieuwe Nederlandse smart tachograafkaarten eindelijk goedgekeurd

Transport en Logistiek Nederland (TLN) heeft bericht ontvangen van Kiwa dat de Nederlandse smart tachograafkaarten (G2) een typegoedkeuring hebben ontvangen van de RDW. Vanaf 16 september worden de G2 kaarten geproduceerd.

Lees verder

Mond & Riksen: ‘ADR-wetgeving mag wel wat strenger’

Een jaar geleden heeft de Arnhemse chemietransporteur Mond & Riksen voor de ADR een zero-tolerance beleid ingevoerd. Wat hen betreft mag de wetgeving nog wel wat strenger. De transporteur zegt geen concessies te doen aan veiligheid. ‘Als klanten onze normen te hoog vinden, mogen ze naar een ander’, stelt algemeen directeur Albert Riksen.

Lees verder…

Vanaf 15 september langdurig hinder A7 bij Den Oever

DEN OEVER – Vanaf 15 september 2019 is langdurig slechts 1 rijbaan beschikbaar op de snelweg A7 op de Afsluitdijk bij Den Oever. In verband met de bouw van de nieuwe gemalen wordt verkeer daar de komende 1,5 jaar in beide richtingen over één rijbaan geleid.

Lees verder…

Er staan al camera’s langs de A73, maar waar zijn ze voor?

CUIJK – In de berm langs de drukke A73 bij Cuijk, pal achter het viaduct ter hoogte van Vianen richting zuiden, staan sinds enkele dagen camera’s op palen.

Lees verder…

Nachtelijke afsluitingen Zeeburgertunnel (A10)

AMSTERDAM – De Zeeburgertunnel is in de nachten van dinsdag 10 september tot en met vrijdag 13 september 2019 (deels) afgesloten voor het wegverkeer. De afsluitingen zijn nodig omdat er dan inspectie- en testwerkzaamheden van de tunnelsystemen plaatsvinden.

Lees verder…

ADR-bekkens beschermen Oosterweel tegen gevaarlijke stoffen

In het kader van de Antwerpse Oosterweelwerken worden ADR-bekkens langs de snelweg in Zwijndrecht en Linkeroever aangelegd ter bescherming van het milieu en om de leefbaarheid te verbeteren.

Lees verder…

BVD maakt zich zorgen over de Wantijbrug in de N3

DORDRECHT – Vele Dordtenaren maken dagelijks gebruik van de Wantijbrug N3. Beter Voor Dordt is danook verbaasd over het uitstel van de aanpak van de Wantijbrug N3. Rijkswaterstaat heeft nog niet zo lang geleden aangekondigd dat de brug op korte termijn afgesloten zou worden voor noodzakelijk onderhoud. ‘…..de brug is op leeftijd en verkeert in slechte staat. Om de brug opgewassen te laten zijn tegen het vele zware verkeer, moeten de muren van de kelder worden vervangen……’ publiceerde Rijkswaterstaat.

Lees verder…

Twee weekenden grootschalig onderhoud aan de A7 tussen Zuidbroek en Westerbroek

ZUIDBROEK – Rijkswaterstaat voert in de weekenden van vrijdag 30 augustus tot maandag 2 september 2019 en van vrijdag 6 tot maandag 9 september 2019 grootschalig onderhoud uit aan delen van de A7 tussen Zuidbroek en Westerbroek.

Lees verder…

Extra rijverboden Frankrijk komend weekend vanwege G7-top in Biarritz

BIARRITZ – Van 24 tot 26 augustus wordt in Biarritz de G7-top gehouden. Hierdoor zullen er tijdens deze dagen extra rijverboden van kracht zijn, meldt de Belgische transportorganisatie Febetra.

Lees verder…