Veel mis bij controle vrachtwagens met gevaarlijke stoffen A15 en A27

De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft dinsdag 14 mei vrachtwagens gecontroleerd op de A15 en de A27. Bij vrachtwagens met gevaarlijke stoffen werd gecontroleerd of zij zich hielden aan de regels voor vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg.

Lees verder…

Gemeente blijft gevaarlijke stoffen weren uit dorpskernen

HEUVELRUG De gemeente Utrechtse Heuvelrug wil voorkomen dat vervoerders met gevaarlijke stoffen door de dorpskernen rijden. Daarom heeft de gemeente in 2007 een route gevaarlijke stoffen ingesteld die via de A12 loopt. Door gewijzigde landelijke wetgeving heeft het college besloten om de route te actualiseren.

Lees verder…

Lekkage blauwzuurgas bij transportbedrijf D.J. Middelkoop & Zn

NIEUW VENNEP – Bij transportbedrijf D.J. Middelkoop & Zn op de Lireweg in Nieuw Vennep is woensdagochtend een lekkage geconstateerd aan een container waar een gevaarlijke stof in zat.

Lees verder…

Commissie Leefomgeving sprak over wijziging routering gevaarlijke stoffen in verband met de Utrechtsebaan

De commissie Leefomgeving sprak donderdag 9 mei over de wijziging routering gevaarlijke stoffen in verband met de Utrechtsebaan en de voortgangsrapportage luchtkwaliteit 2018.

Lees verder…

Minstens 55 doden bij explosie tankwagen in Niger

NIGER – In het west-Afrikaanse Niger is in de nacht van zondag op maandag een takwagen geëxplodeerd. Dit gebeurde op een paar honderd meter van de internatiuonale luchthaven van Niamey. Bij de explosie zijn minstens 55 mensen om het leven gekomen.

Lees verder…

Politie waarschuwt: lachgas mag niet zomaar worden vervoerd in de auto

De politie haalt steeds vaker bestelbusjes en auto’s van de weg waarvan de laadruimte tjokvol is geladen met flessen lachgas. Dat levert gevaarlijke toestanden op, omdat lachgas explosief is en bij een aanrijding dus een ontploffing kan veroorzaken.

Lees verder…

Hyperlinks naar onlangs gewijzigde VBG/VLG/VSG

Bijgaand doe ik u de hyperlinks toekomen van de wijzigingen in het VBG/VLG/VSG als gevolg van de (in UN verband) vastgestelde tweejaarlijkse wijzigingen van het ADR/ADN/RID. Per 19 april is de Regeling hiertoe gepubliceerd in de Staatscourant: https://www.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2019-17877.html

 

Hyperlinks naar de gewijzigde versies van het VBG/VLG/VSG:

https://www.rijksoverheid.nl/documenten/publicaties/2015/05/21/adn

https://www.rijksoverheid.nl/documenten/publicaties/2015/05/21/adr

https://www.rijksoverheid.nl/documenten/publicaties/2015/05/21/rid

Uitgaven ADR 2019 en ADN 2019 binnenkort beschikbaar

De uitgaven ADR 2019 en ADN 2019 van Sdu zijn inmiddels in productie genomen. De verwachte verschijningsdatum is 3 juni a.s. De nieuwe regelgeving, die sinds 1 januari jl. van kracht is, wordt per 1 juli a.s. verplicht.

Lees verder…

Strakke procedures en veiligheidsprotocollen bij de Centrale Organisatie Voor Radioactief Afval

29-04-2019  Het klinkt gevaarlijk, het vervoeren van radioactief afval en het vervolgens verwerken en opslaan, maar bij Covra in het Zeeuwse Nieuwdorp is het dagelijkse kost. Met behulp van goede protocollen en procedures worden risico’s zoveel mogelijk beperkt.

Lees verder…

Aanhanger met giftige stof gekanteld

HARDERWIJK Op de hoek van de Deventerweg met de Ceintuurbaan in Harderwijk is maandagmiddag een aanhanger gekanteld. In de aanhanger, die achter een bedrijfsbus zat, zaten vaten met een giftige en bijtende stof.

Lees verder…