Jaarlijkse telling vervoer gevaarlijke stoffen 2024

Van 1 maart tot en met 10 april 2024 houdt Rijkswaterstaat de jaarlijkse telling van het vervoer van gevaarlijke stoffen.

Ze hebben als wegbeheerder een onderzoeksplicht vanuit de Wet vervoer gevaarlijke stoffen (Wvgs).

Lees verder…

Truckers met gevaarlijke stoffen rijden illegaal door Spijkenisse bij afsluiting Botlekbrug

Verschillende inwoners van Spijkenisse hebben zich erover beklaagd dat vrachtwagens met gevaarlijke stoffen maandagavond illegaal door hun stad reden tijdens een urenlange afsluiting van de Botlekbrug. Daar was een slagboom kapot gereden en het herstel duurde erg lang.

Lees verder…

Vrachtwagen met gas vast in berm na uitwijkmanoeuvre

DE HEURNE – Aan de Jurdensdijk in het Achterhoekse De Heurne zakte maandagochtend een vrachtwagen weg in de berm. De vrachtwagen, geladen met gas, was onderweg naar een brandstoffenhandel toen hij uit moest wijken voor een tegemoetkomend voertuig.

Lees verder…

Vrachtwagenchauffeur aangehouden na lossen vaten met chemische stof in garagebox

HEINENOORD – [update 16:24 uur] Woensdagmiddag 28 februari om 14.55 uur werd een vrachtwagen vol met vaten em jerrycans met een chemische stof hierin aangetroffen aan de Reedijk in Heinenoord.

De vaten en jerrycans waren deels al gelost in een naastgelegen garagebox. Hulpdiensten kwamen naar de plaats van het incident omdat niet bekend was wat voor stof er in de vaten zat.

Lees verder…

Antwerpse agenten onwel tijdens controle transport van gevaarlijke stoffen

Enkele agenten geraakten vrijdagmiddag even bevangen door de restanten van een giftige vloeistof die werd vervoerd door een ADR-transport oftewel bijzonder vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg. Dat gebeurde tijdens een grote controleactie op vrachtwagens die gevaarlijke producten vervoeren.

Lees verder…

A58 richting Breda afgesloten: vaten met chemicaliën op weg

De A58 naar Breda is afgesloten door een ongeluk met twee vrachtwagens. Dat meldt Rijkswaterstaat. Het ongeval gebeurde tussen knooppunt De Baars en Tilburg-Centrum West.

Lees verder…

300 treinen, 2.000 schepen en 16.000 vrachtwagens. Borsele vreest ammoniaktransporten

De gemeente Borsele maakt zich grote zorgen over plannen voor de opslag van ammoniak in Vlissingen-Oost op het voormalige terrein van Thermpos. Twee bedrijven willen daar ammoniak opslaan voor de productie van waterstof. Volgens de gemeente Borsele betekent de opslag dat er ook extra aan- en afvoer van ammoniak en andere chemische stoffen door Zeeland nodig zal zijn.

Lees verder…

Renovatie Haringvlietbrug en Heinenoordtunnel A29

De renovatie gaat door in 2024, in februari en maart is de Heinenoordtunnel dicht van:

  • vrijdag 23 februari 22.00 uur tot maandag 26 februari 05.00 uur richting Bergen op Zoom;
  • vrijdag 1 maart 22.00 uur tot maandag 4 maart 05.00 uur in beide richtingen;
  • vrijdag 8 maart 22.00 uur tot maandag 11 maart 05.00 uur in beide richtingen

Lees verder…

Vrachtwagen kantelt aan de Reiderwolderpolder in Finsterwolde

Finsterwolde – Een vrachtwagen geladen met een onbekende vloeistof is woensdag aan het eind van de middag gekanteld. Dit gebeurde bij een eenzijdig ongeval aan de Reiderwolderpolder in Finsterwolde.

Lees verder…

Vrachtwagenchauffeur weet ernstig ongeval te voorkomen

FELL – Dinsdagochtend kwam er bij de politie een melding binnen van een ongeval op de Duitse K82 tussen Fell en Thomm met een vrachtwagen geladen met gevaarlijke stoffen.

Lees verder…