Tankwagen verliest stikstof: brandweer komt lek dichten

– De brandweer van Geraardsbergen werd maandagnacht opgeroepen voor een lekkende tankwagen. Die was gevuld met stikstof.

Lees verder…

Extra nachtafsluitingen A7 tussen Medemblik en Wognum van 17-20 juli

MEDEMBLIK/WOGNUM – Van woensdag 17 juli 21.00 uur tot zaterdag 20 juli 2019 05.30 uur vinden er extra nachtafsluitingen plaats op de snelweg A7, tussen Medemblik en Wognum. De aannemer heeft vanwege het slechte weer de asfaltreparaties van vorige week niet kunnen afronden.

Lees verder…

Febetra wil vergoeding voor transporteurs die van weg naar spoor overstappen

BRUSSEL – Febetra en het Belgian Rail Freight Forum lanceren samen een concreet voorstel om de mobiliteit in België te stimuleren. Ze pleiten voor een vergoeding voor transporteurs die hun vracht van de weg naar het spoor verplaatsen, een handeling die momenteel nog te duur uitpakt. Deze maatregel zou transporteurs kunnen helpen om jaarlijks 750.000 vrachtwagenritten uit de file te halen. De combinatie van weg- en spoorvervoer is volgens beide organisaties hoognodig om de mobiliteit en logistieke voortrekkersrol van België te waarborgen.

Lees verder…

Nachtelijke afsluiting gevaarlijke stoffen route

De gevaarlijke stoffenroute van de A15 ter hoogte van de Botlekbrug is van dinsdag 16 juli t/m donderdag 18 juli. ieder avond van 22.00 uur tot de volgende morgen 5.00 uur voor alle verkeer afgesloten.

Lees verder…

Velsertunnel (A22) in de nacht van 13 op 14 juli afgesloten

VELSEN – Rijkswaterstaat voert van zaterdag 13 juli 20:00 uur tot zondag 14 juli 2019 08:00 uur onderhoudswerkzaamheden uit in de Velsertunnel (snelweg A22). De tunnel is in beide richtingen afgesloten voor verkeer.

Lees verder…

Nederland ondertekent multilaterale ADR-overeenkomst M318

Nederland heeft de multilaterale ADR-overeenkomst M318 mede-ondertekend. Deze staat het transport in Europa toe van navulbare drukvaten die geautoriseerd zijn door de Verenigde Staten (het Departement van Transport).

Lees verder…

Vrachtwagenchauffeur gewond tijdens overpompen chemicaliën

HOEK VAN HOLLAND – Op het terrein van Synres aan de Slachthuisweg in Hoek van Holland heeft een incident plaatsgevonden waarbij een vrachtwagenchauffeur gewond is geraakt. De man was bezig met het overpompen van chemicaliën uit zijn tankwagen, toen het fout ging en de man de vloeistof over zich heen kreeg.

Lees verder…

Handige tool

Simon Jolmers heeft recent een handige tool ontwikkeld: www.1136.nl, hier kan na het invullen van het UN-nummer en de hoeveelheid, de juiste gegevens volgens hoofdstuk 3.2 ADR worden gevonden als ook het aantal punten volgens 1.1.3.6 ADR.

Lees verder…

Tijdelijk geen vrachtverkeer over Wantijbrug (N3) in Dordrecht

DORDRECHT – In verband met de werkzaamheden voor de renovatie van de Wantijbrug heeft Rijkswaterstaat besloten van maandag 26 augustus tot maandag 28 oktober 2019 geen vrachtverkeer zwaarder dan 3,5 ton over de brug toe te laten.

Lees verder…

Tankwagen ontploft in Nigeria: zeker 50 doden

LAGOS – In Nigeria zijn maandagmiddag zeker vijftig mensen om het leven gekomen en honderd gewond geraakt bij de ontploffing van een tankwagen, zeiden hulpdiensten dinsdag.

Lees verder…