Diverse afsluitingen A15 thv gevaarlijke stoffenroute Botlekbrug, week 29

In verband met werkzaamheden aan de technische installaties van de Botlekbrug dienen diverse wegvakken ter hoogte van de Botlekbrug (gevaarlijke stoffenroute) tijdelijk voor alle verkeer te worden afgesloten.

Lees verder…

Zomerrijverboden Duitsland tijdens coronacrisis

ZOETERMEER – Op dit moment geldt het volgende met betrekking tot de extra rijverboden volgens de Duitse vakantiereisverordening/zomerrijverboden (op alle zaterdagen tussen 1 juli 2020 en 31 augustus 2020):

Lees verder…

Vrachtwagen met gevaarlijke stoffen knalt over de kop na aanrijding

Een vrachtwagen met gevaarlijke stoffen is woensdag door een aanrijding met een auto op zijn kop in de berm beland naast de A16 bij Dordrecht. Het voertuig is met grof geweld over de vangrail geknald. De A16 ter hoogte van de N3 richting Rotterdam was tot 19.30 uur dicht voor de berging.

Lees verder…

ILT ziet aandacht voor aanbevelingen bij spoorwegongevallen afnemen

Naar aanleiding van de ernstige spoorongevallen in Tilburg en in Dalfsen in 2015 en 2016 deed de Onderzoeksraad voor de Veiligheid een aantal aanbevelingen om herhaling te voorkomen. Hoewel een groot deel van de aanbevelingen werd opgevolgd, lijkt de aandacht vier jaar later wat af te vlakken constateert de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) in een deze week verschenen rapport.

Lees verder…

Weekend- en nachtafsluiting Sijtwendetunnels (N14)

Rijkswaterstaat sluit in het weekend van 19 tot 22 juni in verband met regulier onderhoud aan de stroomvoorziening de tunnels in het Sijtwendetracé in de autoweg N14 af. Ook in de nacht van 3 op 4 juli 2020 zijn de Sijtwendetunnels afgesloten voor dit reguliere onderhoud.

Lees verder…

Tankwagen ontploft in China: doden en veel gewonden

Zeker tien mensen zijn in China om het leven gekomen toen een tankwagen met brandstof ontplofte op een snelweg bij de oostelijke stad Wenling. Ook raakten 117 personen zo ernstig gewond dat ze in een ziekenhuis moesten worden opgenomen, melden de plaatselijke autoriteiten.

Lees verder…

Tanktrailer gekanteld op A16

Op de A16 ter hoogte van Prinsenbeek is maandagochtend een tanktrailer gekanteld. Zowel de trekker, die nog rechtop stond, als de oplegger zijn in de berm terechtgekomen.

Lees verder…

Omleidingen voor vervoer goederen en gevaarlijke stoffen

Deze zomerperiode werken Rijkswaterstaat en de aannemer aan de N3 nabij Dordrecht. Dit leidt tot diverse wegafsluitingen, waardoor er geen vervoer van goederen en gevaarlijke stoffen mogelijk is. Het vervoer van gevaarlijke stoffen moet dan omrijden via de noordelijke route A15 en A27, A16 of de Eilandenroute (A59 en A29). De vijftien afsluitingen beginnen medio juli 2020 en de werkzaamheden gaan nog door tot het najaar van 2021.

Lees verder…

Hellevoetsluis ontsnapt aan ramp: koeltrailer gaat in vlammen op naast pompstation

Afgelopen nacht is Hellevoetsluis ontsnapt aan een potentiële ramp. Op het terrein naast een benzinestation vloog namelijk een koeltrailer in brand. De massaal uitgerukte brandweer wist ternauwernood te voorkomen dat de brand oversloeg naar het pompstation.

Lees verder…

Lachgas in auto; bekeurd voor vervoer gevaarlijke stoffen

Rilland – Rond 20.00 uur surveilleerde een agent op de A58. Ter hoogte van Rilland zette hij een auto aan de kant die hij wilde controleren. De bestuurder kreeg een proces-verbaal wegens overtreding van de wet vervoer gevaarlijke stoffen.

Lees verder…