De wijzigingen van de VLG/VBG/VSG en de regeling erkende instanties 2019 / Officiële publicatie

Regeling van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, van 17 april 2019, nr. IENW/BSK-2019/53324, tot wijziging van de Regeling erkende instanties vervoer gevaarlijke stoffen, de Regeling vervoer over de binnenwateren van gevaarlijke stoffen, de Regeling vervoer over de spoorweg van gevaarlijke stoffen en de Regeling vervoer over land van gevaarlijke stoffen in verband met de tweejaarlijkse revisie van internationale voorschriften inzake het vervoer van gevaarlijke stoffen en enkele andere wijzigingen

Lees verder…

Nu ook elektronische vrachtbrieven mogelijk voor vervoer met gevaarlijke stoffen

Gedigitaliseerde vervoersdocumenten van TransFollow kunnen nu ook bij het vervoer van gevaarlijke stoffen gebruikt worden. Den Hartogh Logistics heeft dit inmiddels succesvol uitgerold: dagelijks worden ruim honderd ritten met TransFollow gereden.

Lees verder…

Duits bedrijf waarschuwt politie vanwege levensgevaarlijke tankwagen

LANGELSHEIM – Een bedrijf uit het Duitse Langelsheim heeft donderdag de politie gebeld omdat er een Litouwse tankoplegger kwam laden. Volgens het bedrijf mankeerde er nogal wat aan de tankoplegger en vonden zij het niet veilig deze tankoplegger te laden.

Lees verder…

Ex brandweerman blust vrachtwagen met gevaarlijke stoffen en voorkomt erger

Rolde – Op de N33 bij Rolde werd donderdag aan het begin van de avond een vrachtwagen brand gemeld. De chauffeur reed met gevaarlijke stoffen en onderweg is de naaf van de achteras van de oplegger was warm gelopen.

Lees verder…

Rijverboden op vrijdag 19 april en maandag 22 april (2e Paasdag)

In verband met Goede Vrijdag en Pasen is in de volgende landen een rijverbod van toepassing:

Lees verder…

Ter info; aanvraagformulier certificaat veiligheidsadviseur

Van één van onze leden ontvingen wij het volgende bericht;

Ik ben gisteren in Utrecht geslaagd voor verlenging veiligheidsadviseur binnenvaart. Bij het afsluiten van het examen stond meteen “geslaagd” op het beeldscherm. Thuis gekomen zag ik ook een mail dat ik geslaagd was. Daar stond echter op dat dit 1 jaar geldig is. Krijg ik nu een certificaat toegestuurd  of hoe moet ik zelf nog iets doen? Het zou toch handig zijn als in die mail met examenuitslag standaard staat wat je moet doen bij geslaagd of niet geslaagd.  Ik heb op de website van CBR CCV niets kunnen vinden.  Ik meen toch dat de verlenging voor 5 jaar geldt en niet voor 1 jaar?

Het antwoord op deze vraag;

Je opleider had je erop moeten wijzen dat je examenuitslag 1 jaar geldig is. En dat je zelf bij het CBR d.m.v. een aanvraagformulier je certificaat (pas) moet aanvragen.

Je certificaat is weer gewoon 5 jaar geldig.

Het aanvraagformulier kun je vinden op de site van het CBR.

www.cbr.nl/nl/beroepsexamens/nl-2/certificaat-veiligheidsadviseur-over-de-binnenwateren.htm

Op deze pagina vindt je het aanvraagformulier certificaat veiligheidsadviseur.

Deze invullen en terug sturen of mailen naar het CBR en je pas (certificaat), welke weer 5 jaar geldig is, wordt vanzelf thuisgestuurd.

Index Vervoer Gevaarlijke Stoffen 2019

De Index Vervoer Gevaarlijke Stoffen 2019 is een betrouwbare gids bij het vinden van de juiste benamingen en gegevens van een stof, het invullen of controleren van vervoersdocumenten, en de classificatie van gevaarlijke stoffen en voorwerpen.

Lees verder…

N246 afgesloten door brand in vrachtwagen

ASSENDELFT – Op de Vaartdijk (N246) tussen Westzaan en Nauerna is woensdagmiddag brand ontstaan in een vrachtwagen. De brandweer rukte omstreeks kwart over twaalf uit voor de brand.

Chauffeurs gevaarlijke stoffen in overtreding

De politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) hield dinsdag een controle op vrachtvervoer. De focus lag op het vervoer van gevaarlijke stoffen (ADR-producten). De politie stelde enkele overtredingen vast.

Lees verder…

Voor 12.500 euro boetes bij controles vrachtwagens

Genk – Tijdens de controle van 31 vrachtwagens in Genk zijn vrijdagmorgen is voor 12.500 euro aan boetes geïnd. Zestien vrachtwagens waren niet in orde. De belangrijkste overtredingen waren te zwaar geladen, niet correcte zekering van de lading, niet in orde met regelgeving gevaarlijke stoffen, fouten bij tachograaf en een bestuurder had geen geldig rijbewijs.

Lees verder…