Transporteurs van gevaarlijke stoffen moeten meer dan half uur omrijden door afsluiting

Transporteurs van gevaarlijke stoffen die gewoonlijk via de N3 bij Dordrecht rijden, moeten de komende maanden meer dan een half uur omrijden.

Lees verder…

Vervoer gevaarlijke stoffen zonder vereist certificaat in Nieuw- en Sint Joosland

In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 januari om ongeveer 01.50 uur, controleerden agenten op de Langeweg in Nieuw- en Sint Joosland een personenauto met twee inzittenden.

Lees verder…

Verkeersmaatregelen tijdens afsluiting Wantijbrug

DRECHTSTEDEN – Tijdens de afsluiting van de Wantijbrug voor renovatie, wordt hoge druk op de wegen in Dordrecht en omliggende wegen als de A15 en A16 en andere wegen de regio verwacht. Daarom heeft de gemeente samen met Rijkswaterstaat een aantal maatregelen genomen. de brug gaat vanaf 20 januari voor twee en halve maand dicht voor auto’s, motoren en vrachtwagens. Nood- en hulpdiensten, openbaar vervoer en (brom)fietsers en voetgangers mogen wel over de brug.

Lees verder…

Nederlandse tankwagen veroorzaakt oliespoor door Mannheim

MANNHEIM – Zaterdagochtend vroeg, rond 04:30 uur, trof de politie een oliespoor aan op de Freudenheimer Strasse in het Duitse Mannheim. De politie gaf een gespeciliceerd bedrijf de opdracht om het oliespoor te verwijderen.

Lees verder…

A28 weer open na lekkende tankwagen geladen met ammoniak

DEN DOLDER – De A28 tussen Amersfoort en Utrecht is donderdagavond in beide richtingen dicht geweest vanwege een lekkende tankwagen.

Lees verder…

Opgelet: de A15 is dit weekend op verschillende plekken volledig afgesloten

In het weekend van vrijdag 6 tot maandag 9 december is de A15 op twee plaatsen afgesloten. Rijkswaterstaat voert  namelijk onderhoudswerkzaamheden uit.

Lees verder…

Elektronische uitwisseling vrachtgegevens in Europa stap dichterbij

De elektronische uitwisseling van vrachtdocumenten in Europa tussen ondernemers, overheden en douaneautoriteiten is een stap dichterbij. Afgelopen woensdag hebben het Europees Parlement en de Raad op hoofdlijnen overeenstemming bereikt over een verordening die Europese lidstaten verplicht om vrachtdocumenten digitaal te accepteren.

Lees verder…

Beantwoording van de vraag wie als “vuller” in de zin van het ADR dient te worden aangemerkt.

Naar het oordeel van de economische politierechter moet als “vuller” worden aangemerkt, de onderneming die eindverantwoordelijkheid draagt voor het vulproces.

Lees verder…

Nieuwe indeling IJsselbruggen A12 tot renovatie

ARNHEM – Al het verkeer over de IJsselbruggen in de A12 bij Arnhem krijgt vanaf begin volgend jaar te maken met een andere indeling van de rijstroken. Dat maakte Rijkswaterstaat maandag bekend. Ook mogen bestuurders vanaf dan niet meer harder dan 90 kilometer per uur rijden. De nieuwe maatregelen moeten ervoor zorgen dat de bruggen worden ontzien en niet verder achteruit gaan tot de renovatie in in 2022.

Lees verder…

Navigatie misleidt chauffeurs in Dordrecht en Zwijndrecht; boetes van 500 euro

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft dinsdag in Dordrecht en Zwijndrecht twee chauffeurs van de weg geplukt, die met gevaarlijke stoffen door de bebouwde kom reden.

Lees verder…