Enorme explosie en brand na aanrijding vrachtwagen en trein in Texas

CAMERON – In Cameron, Texas, VS, is dinsdagmiddag plaatselijke tijd een trein op een vrachtwagen gereden. Het gevolg van de aanrijding was een enorme explosie en een grote brand.

Lees verder…

Nachtelijke afsluitingen N50 tussen knooppunt Hattemerbroek en Ens in beide richtingen van 3 tot 6 maart 2021

DEN HAAG – Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit langs de autoweg N50. In verband met deze werkzaamheden worden delen van de N50 tussen knooppunt Hattemerbroek en Ens in beide richtingen afgesloten.

Lees verder…

Oplegger met ammoniak schiet los van truck op toerit A73

Een oplegger met gevaarlijke stoffen is dinsdagochtend losgeschoten van een truck op de toerit Roermond-Oost van de A73.

Lees verder…

Er komt een nieuwe Multilaterale Overeenkomst voor de examens ADN, ADR en Veiligheidsadviseur

Beste opleiders,

Het ministerie heeft ons gemeld dat er definitief een nieuwe Multilaterale Overeenkomst komt voor de examens ADN, ADR en Veiligheidsadviseur. Nederland gaat deze MO’s z.s.m. ondertekenen. Hierop vooruitlopend hebben we het reserveringssysteem voor de verlengingsexamens open gezet.

Zodra de MO getekend is, zal ik u verder informeren.

Met vriendelijke groet,

CBR divisie CCV

Politie haalt vrachtwagen met gevaarlijke stoffen van de weg vanwege kapotte band

BRUCHMÜHLBACH-MIESAU – Tijdens een controle op de Duitse A6 heeft de politie woensdag ter hoogte van het knooppunt Bruchmühlbach-Miesau een vrachtwagen geladen met gevaarlijke stoffen van de weg gehaald. Toen de politie langs de trekker met oplegger reed kregen zij de indruk dat er een band mistte.

Lees verder…

Waarschuwing voor de leden

Met deze mail wil ik graag de leden van de vereniging voor veiligheidsadviseurs waarschuwen voor het volgende;

In november 2020 werd ik door een firma benaderd met het verzoek om namens hen op te treden als veiligheidsadviseur ADR. Goederen vanuit Turkije stonden geblokkeerd (door de IL&T) aan de grens bij Venlo. Er werd aan geen enkel ADR-voorschrift voldaan op dat moment. Op dit verzoek ben ik ingegaan en ik heb, in een persoonlijk gesprek, afspraken gemaakt met de eigenaar. Met spoed moest er een advies uitgebracht worden, aangezien goederen van hem geblokkeerd stonden aan de grens. Dit was binnen een paar dagen geregeld. Met de firma was hiervoor een tarief afgesproken en dat is berekend. Echter……u voelt het al aankomen…… Factuur voor het advies gestuurd en vervolgens niets meer gehoord van deze firma, telefonisch en per mail niet te bereiken. De mail berichten worden wél gelezen (leesbevestiging), maar er komt verder geen antwoord. Inmiddels is het zover dat er een incassobureau ingeschakeld is om de factuur betaald te krijgen. De Inspectie Leefomgeving en Transport is op de hoogte. Aangezien de firma bij het uitslaan van de ADR goederen bij de IL&T moet kunnen aantonen dat het een VA heeft, zal hij waarschijnlijk andere veiligheidsadviseurs benaderen. Hiervoor wil ik de leden van de vereniging waarschuwen.

De naam van de firma kunnen wij niet noemen maar mocht u gebeld worden en het verhaal is vergelijkbaar met het bovenstaande verhaal dan bent u vast op de hoogte c.q. gewaarschuwd.

 

Onduidelijkheden bij wijziging transportclassificatie

Afgelopen jaar heeft de VNCI casussen voorgelegd gekregen over onduidelijkheden bij wijzigingen van transportclassificaties. “Als de etiketten wijzigen maar de vervoersvoorwaarden niet, ontstaat er een ongelijk speelveld en zijn de implicaties van een wijziging niet meer duidelijk”, zegt Yasmijn van der Knaap van het RIVM.

Lees verder…

Nachtafsluitingen Botlekbrug tot en met maart 2021

ROTTERDAM – In verband met het testen van de systemen voor de spoorverbinding is de Botlekbrug (snelweg A15) vanaf januari tot en met maart 2021 doordeweeks 21 nachten afgesloten, telkens van 20.00/22.00 uur tot 05.00 uur de volgende ochtend.

Lees verder…

Werkzaamheden Suurhoffbrug (A15) zorgen voor afsluitingen op 22/23 en 29/30 januari

ROTTERDAM – In verband met onderhoudswerkzaamheden is de Suurhoffbrug (A15) in januari op twee momenten afgesloten voor autoverkeer in één richting. Van vrijdagavond 22 januari 21.00 uur tot zaterdagmiddag 23 januari 2021 15.00 uur is de Suurhoffbrug afgesloten voor verkeer richting Maasvlakte/Oostvoorne. En van vrijdagavond 29 januari 21.00 uur tot zaterdag 30 januari 2021 15.00 uur is de Suurhoffbrug afgesloten voor verkeer richting Rotterdam.

Lees verder…