Vrachtwagen met chemische stoffen vliegt in brand op Graaf Engelbertlaan

Een vrachtwagen die chemische stoffen afvoert en ophaalt, stond woensdag rond 12.00 uur volledig in de brand op de Graaf Engelbertlaan in Breda. Niemand raakte hierbij gewond. De chemische stoffen hebben vooralsnog geen gevaarlijke situatie opgeleverd.

Lees verder…

Vrachtwagen met gevaarlijke stoffen van de weg, moeizame berging

MAGDEBURG – Woensdagavond rond 22:12 uur is op de Duitse A14 een truck met aanhanger van de weg geraakt. Omdat de vrachtwagencombinatie is geladen met gevaarlijke stoffen betreft het hier een moeizame berging, aldus de Duitse politie donderdagmiddag.

Lees verder…

Afsluiting Kethel tunnel 1 mei 2021

Onderhoudswerkzaamheden Ketheltunnel A4 op zaterdag 1 mei 2021

Rijkswaterstaat voert zaterdag 1 mei van 07:00 uur tot 19.00 uur werkzaamheden uit aan de Ketheltunnel op de A4 Delft-Schiedam. Gedurende de werkzaamheden is de Ketheltunnel in beide richtingen afgesloten tussen Knooppunt Kethelplein en Delft.

Werkzaamheden

De tunnels in Nederland behoren tot de veiligste in Europa. Om dit zo te houden, voert Rijkswaterstaat regelmatig onderhoudswerkzaamheden uit om de levensduur te garanderen en de veiligheid te kunnen waarborgen. Het gaat om diverse werkzaamheden, zoals het onderhoud en testen van verlichting, camera’s en elektrische installaties, maai- snoei- en onderhoudswerkzaamheden en het opruimen van zwerfafval.

Omleiding

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer vanuit de noordzijde (Delft) omgeleid via de Kruithuisweg N470 naar de A13. Vanuit de zuidzijde (Schiedam) wordt het verkeer omgeleid via Knooppunt Kethelplein en de A20 naar de A13.

Gele borden ter plaatse en informatiepanelen boven en langs de weg geven de omleidingsroute aan. Beide omleidingsroutes zorgen voor een extra reistijd van ongeveer 10 minuten.

Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op www.vananaarbeter.nl of bel met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat op het nummer 0800-8002 (gratis).

factsheet Ketheltunnel 1 mei 2021

Diverse boetes bij vervoer gevaarlijke stoffen

Driebergen – Specialisten van de politie hebben de afgelopen maanden diverse processen-verbaal opgemaakt voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. Het ging voornamelijk mis bij het vervoer van metalen Intermediate Bulcontainers (IBC’s) met dieselolie. Sinds februari zijn al vijf processen-verbaal opgemaakt tegen vervoerders die onterecht gebruik maakten van de 1000-punten grens van het ADR. Het ADR is de Europese overeenkomst voor het internationale vervoer van gevaarlijke goederen over de weg.

Lees verder…

Duitse Emschertalbrücke (A43) afgesloten voor vrachtverkeer

RECKLINGHAUSEN – De Emschertalbrücke in de A43 is afgesloten voor vrachtverkeer vanwege brugschade. De afsluiting geldt in beide richtingen tussen het kruispunt Recklinghausen en het kruispunt Herne.

Lees verder…

Multilateral Agreement ADR MO336 en Multilateral Agreement RID 3-2021

stcrt-2021-17351 Bekendmaking Multilateral Agreement RID 3-2021

stcrt-2021-17350 Bekendmaking Multilateral Agreement ADR MO336

Dit is waarom er sinds deze week camera’s langs de A35 bij Enschede-Zuid staan

ENSCHEDE – Wie deze week over de A35 bij Enschede-Zuid is gereden is het wellicht opgevallen: sinds dinsdag staan er camera’s langs de snelweg. Maar waar zijn ze voor? Wordt er geflitst, of staan de camera’s er om een heel andere reden? Rijkswaterstaat heeft het antwoord: er wordt transport van gevaarlijke stoffen geteld.

Lees verder…

Ministerie gaat verplaatsing van goederenvervoer naar het spoor faciliteren

Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen en staatssecretaris Stientje Van Veldhoven gaan ondernemers in de logistiek helpen om de verplaatsing van het goederenvervoer naar water en spoor – de zogeheten modal shift – mogelijk te maken. Om hen daarbij te ondersteunen wordt een bedrag van 2,5 miljoen euro uitgetrokken.

Lees verder…

Dronken chauffeur rijdt zonder geldig rijbewijs met gevaarlijke stoffen door Alblasserdam

ALBLASSERDAM – De vrachtwagenchauffeur die donderdagavond 25 maart 2021 op de Kabelbaan in Alblasserdam werd aangehouden op verdenking van rijden onder invloed, blijkt vier keer meer alcohol te hebben genuttigd dan maximaal is toegestaan om aan het verkeer deel te nemen. De man blies 885 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht, terwijl 220 microgram alcohol maximaal is toegestaan bij een ervaren bestuurder. Verder blijkt vrijdag dat de man ook nog eens gevaarlijke stoffen vervoerde met een vrachtwagen, terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard.

Lees verder…

Onderzoek naar het gebruik van ADR-koffers

Ik zal mij eerst even voorstellen, ik ben Thijs van Vondelen, 22 jaar en student integrale veiligheidskunde aan de Haagse Hogeschool.

Voor mijn eindonderzoek doe ik onderzoek naar het gebruik van ADR-koffers (met de verplichte uitrusting van chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren).

Ik ben werkzaam bij het bedrijf Technosafety, zij zijn producent van ADR-koffers. Het doel van mijn onderzoek is het verbeteren van onze producten en diensten om zo de transportbedrijven en chauffeurs verbeteringen aan te kunnen bieden op het gebied van veilig werken.

Aan het eind van 2020 heb ik deelgenomen aan de jaarlijkse CTGG-dag, hierbij zijn partners en medewerkers van Evofenedex regelmatig ter sprake gekomen. Nu ben ik opzoek naar relevante actoren in deze sector om interviews mee te houden.

In deze interviews wil ik het graag hebben over ervaringen vanuit de branche, van bijvoorbeeld inspecteurs van de ILT maar ook van gespecialiseerde veiligheidsadviseurs.

Hebben jullie de mogelijkheid om mij te helpen bij het zoeken van de juiste personen om te interviewen? Ik hoor het graag.

Mochten jullie vragen aan mij hebben over het onderzoek of mijn bedoelingen hoor ik het ook graag!

Mail; info@technosafety.nl