Aanvaring tankers met gevaarlijke stoffen op Oude Maas

Twee schepen met gevaarlijke stoffen zijn in de nacht van woensdag op donderdag op de Oude Maas bij Dordrecht frontaal op elkaar gebotst. Bij de aanvaring is niemand gewond geraakt.

Lees verder…

 

Aanvaring met twee binnenvaartschepen op de Waal

HEEREWAARDEN – In de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 juni heeft er op de Waal een aanvaring plaatsgevonden. Twee binnenvaartschepen waren frontaal tegen elkaar gevaren ter hoogte van Heerewaarden.

Lees verder…

Verbreding sluis Kornwerderzand is goed nieuws voor Port of Zwolle

ZWOLLE – Het besluit om de sluis Kornwerderzand te verbreden en de bruggen te vernieuwen is genomen. Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen recent bekendgemaakt. Voor dit project is jarenlang gelobbyd door ondernemers, gemeenten en provincies.

Lees verder…

Verslag Basisnet betreffende de ontwikkelingen voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over spoor, weg en water over 2018

Lees verder…

Extra geld voor Inspectie Leefomgeving en Transport

DEN HAAG – Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) stelt extra geld beschikbaar aan de Inspectie Leefomgeving en Transport. De extra bijdrage is verwerkt in de voorjaarsnota die op 27 mei 2019 aan de Tweede Kamer is aangeboden. Het geld is bedoeld voor extra handhavers en wordt geïnvesteerd in nieuwe kennis en technologie.

Lees verder…

Verbod varend ontgassen op agenda Europese Commissie

BRUSSEL – De Europese Commissie zal de kwestie rondom het verbod op varend ontgassen aankaarten bij de verschillende Europese lidstaten, dit bleek uit de beantwoording van schriftelijke vragen van VVD Europarlementariër Caroline Nagtegaal. Nagtegaal stelde vragen aan de Europese Commissie naar aanleiding van berichten dat grote Duitse rederijen instructies gaven aan schippers waar in de Gelderse rivieren ze het beste hun gifstoffen in de buitenlucht konden dumpen. Ook de Rotterdamse haven heeft te maken met deze ‘ontgassings’-problematiek, waarbij de lokale VVD al concrete maatregelen heeft gepresenteerd om een einde te maken aan deze ‘ontgassings’-praktijken.

Lees verder…

Tijdelijk doorvaartkanaal maakt doorvaart North Sea Port soepeler tijdens bouw nieuwe sluis Terneuzen

TERNEUZEN – Het tijdelijk doorvaartkanaal bij de nieuwe sluis in Terneuzen is maandagochtend 6 mei met de onthulling van de naam, officieel in gebruik genomen. Het Kapitein Rooiboskanaal is voor de scheepvaart van en naar het Kanaal van Gent naar Terneuzen.

Lees verder…

Hyperlinks naar onlangs gewijzigde VBG/VLG/VSG

Bijgaand doe ik u de hyperlinks toekomen van de wijzigingen in het VBG/VLG/VSG als gevolg van de (in UN verband) vastgestelde tweejaarlijkse wijzigingen van het ADR/ADN/RID. Per 19 april is de Regeling hiertoe gepubliceerd in de Staatscourant: https://www.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2019-17877.html

 

Hyperlinks naar de gewijzigde versies van het VBG/VLG/VSG:

https://www.rijksoverheid.nl/documenten/publicaties/2015/05/21/adn

https://www.rijksoverheid.nl/documenten/publicaties/2015/05/21/adr

https://www.rijksoverheid.nl/documenten/publicaties/2015/05/21/rid

Uitgaven ADR 2019 en ADN 2019 binnenkort beschikbaar

De uitgaven ADR 2019 en ADN 2019 van Sdu zijn inmiddels in productie genomen. De verwachte verschijningsdatum is 3 juni a.s. De nieuwe regelgeving, die sinds 1 januari jl. van kracht is, wordt per 1 juli a.s. verplicht.

Lees verder…

Delta Mariner neemt verdiepte Nieuwe Waterweg in gebruik

ROTTEDAM – Zaterdag 20 april arriveerde de Delta Mariner bij Koole (havennummer 4045). Deze tanker is het eerste schip dat met een diepgang van 15 meter daar arriveerde. Daarmee opende het vaartuig officieus de verdiepte Nieuwe Waterweg. Deze zomer verwijderen Rijkswaterstaat en Havenbedrijf Rotterdam nog op drie plekken leidingen en dan is de verdieping van de Nieuwe Waterweg en Botlek afgerond.

Lees verder…