OM onderzoekt fosfine-zaak

Het Openbaar Ministerie (OM) is een strafrechtelijk onderzoek begonnen tegen het bedrijf dat deze zomer aan drie gecharterde binnenvaartschippers verzweeg dat de aangeboden lading tarwe was gegast met het gevaarlijke fosfine. Dat heeft demissionair minister Barbara Visser (Infrastructuur en Waterstaat) aan de Tweede Kamer laten weten.

Lees verder…

Herstel brug over Van Harinxmakanaal zorgt voor zeker drie weken hinder scheepvaart

LEEUWARDEN – De spoorbrug over het Van Harinxmakanaal is sinds dinsdagmiddag 7 september defect. De zogenaamde HRMK-brug bij Leeuwarden is wel voor treinverkeer beschikbaar, maar opent helaas niet meer voor de scheepvaart. ProRail werkt sindsdien met man en macht aan herstel, dat naar verwachting tenminste drie weken zal duren.

Lees verder…

Strenge maatregelen in Kampen voor lossen schepen met fosfine Strenge maatregelen in Kampen voor lossen schepen met fosfine

KAMPEN – Kampen stelt strenge voorwaarden aan het lossen van de drie binnenvaartschepen met het giftige gas fosfine in het laadruim. Om medewerkers van bedrijven rond de Haatlandhaven te beschermen, mag het lossen alleen in het weekeinde gebeuren en niet bij noordwestenwind. Wind uit die richting waait vanaf het water over land. Of de tarwe komend weekeinde wordt overgeladen is nog niet zeker.

Lees verder…

Gifschip uit Zwolle wordt na weken veilig gelost in Kampen

Zwolle / Kampen – Het college van burgemeester en wethouders van Kampen heeft vanmorgen een gedoogbesluit genomen voor het onder strikte voorwaarden lossen van drie binnenvaartschepen met tarwe, ontsmet met fosfine. De schepen worden met de nodige veiligheidsmaatregelen gelost bij het Kamper bedrijf Graansloot B.V. aan de Haatlandhaven. De werkzaamheden staan onder leiding van het gespecialiseerde bedrijf Ruvoma, dat veel ervaring heeft in het lossen van zeeschepen ontsmet met fosfine in de havens van Rotterdam en Amsterdam.

Lees verder…

Stremming Stevinsluizen Afsluitdijk vanwege onderhoud

DEN OEVER – Rijkswaterstaat werkt van zaterdag 18 september tot en met woensdag 29 september 2021 aan het Stevincomplex in de Afsluitdijk bij Den Oever. Tijdens het werk worden de sluizen en bruggen niet bediend. De vaarweg is gestremd. Het vaarwegverkeer kan omvaren via het Lorentzcomplex.

Lees verder…

Kerfstokstreepjes voor kapiteins wegens overboord slaan containers

Het in Amsterdam zetelende Tuchtcollege voor de Scheepvaart sprak onlangs een berisping uit tegen de kapitein van de ‘OOCL Rauma’, het containerschip dat vorig jaar zeven containers verloor bij Ameland. Daarmee staat hij er gekleurder op dan de kapitein van de ‘MSC Zoe’, die eerder van alle blaam werd gezuiverd in verband met 342 verloren containers in de Waddenzee. Onzekerheid is er voor de kapitein van de ‘APL England’, die nog steeds in een rechtzaak is verwikkeld vanwege het overboord slaan van 50 containers bij Australië.

Lees verder…

Ontgassen op agenda nieuwe ‘Watertafel’, dit najaar in Steenbergen: ‘We nemen de zorgen serieus’

STEENBERGEN – Het ontgassen door schepen op West-Brabantse wateren is de aanleiding vóór en hoofdagendapunt ván de Watertafel. Dit overlegorgaan komt op initiatief van de gemeente Steenbergen dit najaar voor het eerst sinds 2019 weer bijeen.

Lees verder…

Aanvaring tussen twee tankers op de Oude Maas

ROTTERDAM – [update 10:00 uur] Op de Oude Maas, ter hoogte van Spui, heeft maandagochtend een aanvaring plaatsgevonden tussen twee tankers, de Vacando en de Ursula Valentin. Meerdere schepen van de brandweer, havendienst en de KNRM zijn ter plaatse.

Lees verder…

Haringvlietbrug vanaf vandaag versmald en snelheid verlaagd

DEN HAAG – Op de Haringvlietbrug verlaagt Rijkswaterstaat de maximale snelheid vanaf maandag van 100 naar 50 kilometer per uur. Ook worden in beide rijrichtingen van de A29 de twee rijstroken versmald en de parallelbaan wordt afgesloten voor auto’s. De brug opent één keer per week voor hoge scheepvaart.

Lees verder…

Trainingsboeken.nl: Transport gevaarlijke stoffen ADR, ADN en RID wetboeken

Heeft u ze al in uw kast staan of op u bureau liggen, de nieuwe wetboeken gevaarlijke stoffen?
Want de overgangstermijn is voorbij en als  u werkzaam bent bij 1 van de 2000 bedrijven die te maken hebben met gevaarlijke stoffen op de weg, het water of het spoor dan moeten ook u wetboeken volledig up-to-date zijn.

Waarom uw wetboeken bij Trainingsboeken.nl:

 • Kennis in huis & kloppend
  Docenten en veiligheidsadviseurs controleren inhoudelijk de informatie die vrijgegeven is door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voordat ze in productie gaan. En in de uitgave van 2021/2022 kwamen we wel heel veel onjuiste informatie tegen!
 • Hoogwaardige kwaliteit voor een scherpe prijs
  Onze boeken zijn gedrukt op hoogwaardig papier. Ook hebben wij extra tijd besteed aan de opmaak zodat de boeken prettiger lezen.
 • Klantwensen en ondersteuning staat centraal
  Bij de wetboeken kan de omslag maar ook de indeling aangepast worden.

Onze wetboeken zijn te verkrijgen als:

 • set op A4 formaat verdeeld over 3 delen, voor € 100,-
 • set op klein formaat verdeeld over 3 en bij ADN 2 delen, voor € 110,-
 • set op A4 formaat verdeeld over 2 delen, voor € 95,-
  (Bovenstaande prijzen zijn exclusief 9% BTW en verzendkosten)

Als lid van de VVA krijg je 15% korting op onze set wanneer je de code VVA2021 gebruikt wanneer u uw bestelling plaatst.

Wie zijn we?

Verloop Uitgeverij waar Trainingsboeken.nl onder valt opereert al  100 jaar in de drukwerkmarkt met een eigen studio en productie. Daardoor weten wij precies hoe een goed boek in elkaar zit, zodat de informatie optimaal tot z’n recht komt bij de lezer ervan.

Heeft u een vraag over een aantal sets die u wilt bestellen of wilt u uw bedrijfslogo op de wetboeken? Neem contact op met Alexander Bot, 06 23807379 onze specialist wanneer het om de wetboeken gaat.