BLN-Schuttevaer en CBRB verder als één organisatie

Belangenverenigingen Koninklijke BLN-Schuttevaer en Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB) werken vanaf 1 februari 2020 als één organisatie voor de binnenvaart. Over de definitieve verenigingsstructuur nemen de ledenvergaderingen vóór de zomer een besluit.

Lees verder…

Nachtelijke stremmingen Stevin- en Lorentz-sluizencomplex Afsluitdijk voor scheepvaart eind november

DEN OEVER – Rijkswaterstaat werkt van 18 tot 22 november 2019 aan het Stevin-sluizencomplex bij Den Oever en van 25 tot 29 november 2019 aan het Lorentz-sluizencomplex bij Kornwerderzand.

Lees verder…

Consultatie open voor wijziging Regeling erkende instanties vervoer gevaarlijke stoffen

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bereidt een wijziging voor van de ‘Regeling erkende instanties vervoer gevaarlijke stoffen’. Ook de bijlagen van enkele aanverwante regelingen worden aangepast, zoals VLG, VSG en VBG, die betrekking hebben op respectievelijk vervoer over de weg, per spoor en op de binnenwateren.

Lees  verder…

Schipper vervoert gevaarlijke stoffen met vals document

De politie heeft een binnenvaartschipper betrapt in de haven van Rotterdam met valse papieren. Hij werd tijdens een controle gevraagd om zijn verklaring voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen, maar het papiertje waar hij mee kwam, was vervalst.

Lees verder…

Hefbrug Boskoop gaat naar verwachting 18 november weer open

BOSKOOP – Naar verwachting gaat de hefbrug in Boskoop op maandag 18 november weer open voor het wegtransport en is de Gouwe ook weer bevaarbaar voor binnenschepen. Dit gaf Gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland aan in een overleg met het bedrijfsleven dat deze ochtend plaats vond. evofenedex vindt het goed nieuws dat er nu duidelijkheid is over de opening van de hefbrug.

Lees verder…

TLN wil snel duidelijkheid over Hefbrug Boskoop

ZOETERMEER – Vorige week werd de Hefbrug Boskoop afgesloten, omdat de veiligheid niet gegarandeerd kon worden. TLN steunt dit besluit, maar eist van de provincie Zuid-Holland meer en snel duidelijkheid over wanneer de brug weer in gebruik kan worden genomen.

Lees verder…

Afsluiting brug Boskoop heeft grote impact op handel en logistiek

BOSKOOP – De afsluiting van de hefbrug in Boskoop heeft een grote impact op het goederenvervoer over de weg en het water. Donderdagavond maakte de provincie Zuid-Holland bekend dat de hefbrug wegens een zwakke constructie voor onbepaalde tijd is gesloten. Vooral voor de handels- en productiebedrijven die hun lading via de binnenvaart over de Gouwe vervoeren is dit een ramp. Er wordt mogelijk een ponton ingezet voor het autoverkeer en er is een pontje opgezet voor wandelaars en fietsers.

Lees verder…

Zeeland wordt gedoogwalhalla voor binnenvaart

Op 21 augustus 2019 heeft het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een brief aan de Tweede Kamer gestuurd over varend ontgassen.

Lees verder…

ILT gaat in het najaar controleren op varend ontgassen

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) zal in het najaar een toezichtsactie houden op het verbod op ontgassen in dichtbevolkte gebieden. Dat meldt minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat in een brief aan de Tweede Kamer.

Lees verder…

Vooruitblik bijeenkomst ADN Safety Committee

Het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart blikt vooruit op de komende bijeenkomst van het ADN Safety Committee van 26 t/m 30 augustus a.s. Op deze 35ste bijeenkomst bij de UNECE komen gedelegeerden van 18 landen, klassenbureaus en branchevertegenwoordigers van het vervoerend en verladend bedrijfsleven.

Lees verder…