Amersfoort wil véél minder treinen met gevaarlijke stoffen dwars door de stad: ‘Er is nu extra gevaar’

Er denderen al járen veel meer treinen vol gevaarlijke stoffen door Amersfoort dan is toegestaan. Ze vervoeren brandbare gassen zoals lpg, propaan en brandbare vloeistoffen zoals benzine. De Amersfoortse politiek wil nu samen met andere ‘spoorgemeenten’ een vuist maken naar Den Haag om het risico op gevaarlijke ongelukken te verlagen.

Lees verder…

Goederentrein met gevaarlijke stof bij station Vaartsche Rijn stond daar vanwege rood sein

Waarom werd een goederentrein waarmee een gevaarlijke stof werd vervoerd stilgezet bij station Vaartsche Rijn in Utrecht? Die vraag stelden meerdere mensen zich af en ook een deel van de gemeenteraad wilde meer weten over het incident van 30 mei. De gemeente Utrecht laat nu weten dat de trein daar al zo goed als stilstond voor een rood sein, toen er een melding kwam van een mogelijke lekkage.

Lees verder…

Gemeenteraad praat maandag over de vele giftreinen die door Amersfoort rijden

AMERSFOORT-Het aantal giftreinen dat door Amersfoort rijdt lag afgelopen jaar vele malen hoger dan toegestaan. De ChristenUnie is daar bezorgd over en wil maandag van de wethouder horen wat precies de spelregels voor het vervoer en de risico’s zijn. Amersfoort heeft overigens niets te zeggen over het transport en kan daarom ook niet handhaven.

Lees verder…

Stilgezette goederentrein met gevaarlijke chemische stof vormde ‘geen gevaar voor omgeving’

Utrecht – De 700 meter lange goederentrein die vorige week werd stilgezet in Utrecht vervoerde styreen, een zeer sterk ruikende chemische stof. Volgens spoorbeheerder ProRail is er geen sprake geweest van een lekkage en zijn omwonenden nooit in gevaar gevaar geweest.

Lees verder…

Treinverkeer Utrecht weer op gang na alarm om chemische geur

Het treinverkeer rond Utrecht is even na 17.30 uur weer op gang gekomen na problemen bij station Utrecht Vaartsche Rijn. Daar sloeg een machinist van een goederentrein alarm om een chemische geur.

Lees verder…

‘Veiligheid gevaarlijke stoffen geborgd met onze DG Professional’

Gevaarlijke stoffen en veiligheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de vele sectoren waar met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt, is het cruciaal dat dit veilig gebeurt, is de overtuiging van logistiek opleider Special Cargo College. Daarom heeft zij in 2020 voor de branche de unieke opleiding tot Dangerous Goods Professional (DGP) in het leven geroepen. In twee jaar tijd word je opgeleid tot dé allround veiligheidsspecialist van het bedrijf.

Lees verder…

Weer lekkage gevaarlijke stoffen bij treinwagon Westhaven

De hulpdiensten zijn wederom groot uitgerukt voor een lekkage bij een wagon bij emplacement Westhaven. De brandweer, politie en ProRail kwamen met spoed ter plaatse. Medewerkers van ProRail hebben speciale pakken aangedaan om de lekkage te verhelpen.

Lees verder…

Eerste hulp bij ontspoorde gevaarlijke goederentrein: omwonenden Twents spoornet krijgen instructies

Het aantal treinen dat gevaarlijke stoffen dwars door Twente vervoert, neemt al jaren toe. Dat leidt tot onrust onder omwonenden van het spoornet, want wat als er iets misgaat met het vervoer van die stoffen? De Veiligheidsregio Twente wil daar duidelijkheid in scheppen en start nu een campagne.

Lees verder…

Gevaarlijke stoffen Betuwelijn

In Valburg bij de Betuweroute zijn meerdere hulpdiensten waaronder de brandweer en ProRail ter plaatse gekomen. Er zouden mogelijk gevaarlijke stoffen uit een ketelwagen lekken. Het zou gaan om een ketel met de stof methanol. ProRail schaalde groot op wegens een mogelijk milieudelict.
Na onderzoek bleek dat de afsluiter van de tank lek was en dat hier een reststof uitlekte. Deze reststof vormt geen gevaar voor de omgeving en milieu. ProRail heeft het lek verholpen.

Lees verder…

Opnieuw lekkages gevaarlijke stoffen in Amsterdam

Op dinsdag 26 maart hebben inspecteurs van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) lekkages ontdekt bij 2 reservoirwagens op emplacement Houtrakpolder in Amsterdam.

Lees verder…