Enorme explosie en brand na aanrijding vrachtwagen en trein in Texas

CAMERON – In Cameron, Texas, VS, is dinsdagmiddag plaatselijke tijd een trein op een vrachtwagen gereden. Het gevolg van de aanrijding was een enorme explosie en een grote brand.

Lees verder…

Vervuilende stoffen lekken weg uit wagon bij treinstation Lage Zwaluwe

In de buurt van het treinstation Lage Zwaluwe in Zevenbergschen Hoek heeft een kapotte goederenwagon op het spoor stoffen gelekt. Volgens ProRail gaat het om vocht uit vervuilde grond.

Lees verder…

Giftreinen dwars door woonwijken straks verleden tijd? Drechtsteden bieden West-Brabant nieuwe hoop

WEST-BRABANT – Halderberge, Roosendaal en Moerdijk hopen op een aparte spoorlijn in het buitengebied, speciaal voor goederenvervoer dat nu nog dwars door stadscentra en dorpskernen raast. Het idee voor zo’n Robel-lijn van Rotterdam naar Antwerpen is al jaren oud, maar wordt plots nieuw leven ingeblazen nu Dordrecht en Zwijndrecht samen drie ton steken in een lobby.

Lees verder…

Giftreinen weg uit het dorp: ‘Niet te lang praten, snel de knoop doorhakken’

OUDENBOSCH – De nieuw aangezwengelde lobby voor de Robel-lijn moet snel op stoom komen, vindt de Vereniging Alternatief Goederenspoor (VAG). Als het aan de Oudenbossche actiegroep ligt, is de spoorlijn al onderdeel van het volgende regeerakkoord.

Lees verder…

Onduidelijkheden bij wijziging transportclassificatie

Afgelopen jaar heeft de VNCI casussen voorgelegd gekregen over onduidelijkheden bij wijzigingen van transportclassificaties. “Als de etiketten wijzigen maar de vervoersvoorwaarden niet, ontstaat er een ongelijk speelveld en zijn de implicaties van een wijziging niet meer duidelijk”, zegt Yasmijn van der Knaap van het RIVM.

Lees verder…

Lokaal-Limburg: ‘Maak einde aan ammoniaktreinen’

De fractie van Lokaal-Limburg in het Limburgs Parlement vindt dat er eindelijk een einde moet komen aan de ‘voortdenderende’ ammoniaktreinen die door de provincie blijven rijden.

Lees verder…

BAM start spoorwerkzaamheden voor veiliger vervoer gevaarlijke stoffen

BAM start deze maand in Zevenbergen, Oudenbosch en Roosendaal met de uitvoering van een aantal maatregelen die het spoor veiliger maken. Dit moet ervoor zorgen dat bij een ongeval bij het vervoer van gevaarlijke stoffen per spoor geen vloeistof of vervuild bluswater in open water of bij woningen aan het spoor terecht kan komen. Halverwege het jaar zijn de werkzaamheden klaar.

Lees verder…

Halderberge trekt 60.000 extra uit voor lobby veilig spoor door West-Brabant

OUDENBOSCH – Wonen langs het spoortracé tussen Moerdijk en de grens met Essen brengt nog altijd risico’s met zich mee. Het is daarom dat de raadscommissie Spoor van Halderberge alert blijft op het verder terug dringen van giftreinen door de kernen Oudenbosch en Bosschenhoofd.

Lees verder…

Venlo wil eind aan giftransporten per spoor door de stad

Venlo wil een einde aan de ammoniaktransporten per spoor door de stad. Dat schrijft burgemeester Antoin Scholten vrijdag in een brief aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur.

Lees verder…