Burgemeester Oldenzaal wil kwestie lekkende wagons op ‘Haagse agenda’

Gemeenteraadsfracties CDA en GroenLinks willen opheldering van college over de kwestie van de treinwagons met gevaarlijke lading op station Oldenzaal. De kwestie wordt besproken in de gemeenteraad van 23 september.

Lees verder…

Wagons met gevaarlijke stoffen aangetroffen op station Oldenzaal

De informatievoorziening op station Oldenzaal was donderdagmiddag niet in orde. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) meldt dat. Volgens de informatievoorziening zouden er geen gevaarlijke stoffen aanwezig moeten zijn, maar dat bleek bij een controle van een trein toch anders.

Lees verder…

 

Trage Duitsers zorgen voor nieuwe miljoenenstrop Betuwelijn

Het schiet maar niet op met de aanleg van de laatste schakel van ’s Nederlands belangrijkste goederenspoor. In Duitsland is vertraging bij het afbouwen van het laatste stuk van de Betuwelijn. En dat kost de belastingbetaler de komende jaren nog eens tientallen miljoenen euro’s, blijkt uit een analyse van RTL Z. “Het is een hele pijnlijke situatie, dat het zo traag gaat.”

Lees verder…

Vught ‘gevaarlijkste’ gemeente van Nederland

Zoek je een veilige plek om te wonen? Ga dan vooral niet naar Vught. Daar wonen en werken, relatief gezien, de meeste mensen in de buurt van een risicovol object, zo blijkt uit een onderzoek van het netwerk Ontwerp Veilige Omgeving (OVO). Moeten Vughtenaren nu massaal gaan verhuizen? Dat blijkt mee te vallen.

Lees verder…

Provinciale vragen over lekkende goederenwagon in Oldenzaal

GroenLinks in Provinciale Staten van Overijssel wil van Commissaris van de Koning Andries Heidema opheldering over de lekkende wagon op station Oldenzaal op 8 juli. Het station werd die dag korte tijd ontruimd, omdat uit een wagon de chemische stof styreen lekte. Terwijl het op papier ging om een lege wagon. De vervoerder had op de papieren ingevuld dat de wagons geen lading bevatten.

Lees verder…

‘Geen geld om onbeveiligd deel spoor Venlo te beveiligen’

Er is geen geld om het onbeveiligde deel van het spoor in Venlo aan te sluiten op een beveiligingssysteem. Op het onbeveiligde deel van het spoor gebeurde vorige week een ongeval met de twee goederentreinen.

Lees verder…

Wonen naast het spoor: ‘Als de brandweer al niet weet wat er in die treinen zit’

Zomerserie HELMOND – Een klein groepje mensen deelt de lusten, de rest van de bevolking wordt opgescheept met de lasten. Die zin vat treffend de ergernissen van Martin van Hees uit Helmond over de door Brabant denderende giftreinen samen.

Lees verder…

Dorst Trilt wil alle verzet tegen treinoverlast bundelen

DORST – Dion van der Sanden van Dorst Trilt wil alle actiegroepen uit Nederland tegen overlast door het spoor bijeenroepen in het dorp. ,,Ik wil kijken hoe wij gezamenlijk meer druk kunnen zetten op de Tweede Kamer om iets aan deze overlast te doen.” De datum en locatie heeft hij al: 29 augustus in Dorst.

Lees verder…

Febetra wil vergoeding voor transporteurs die van weg naar spoor overstappen

BRUSSEL – Febetra en het Belgian Rail Freight Forum lanceren samen een concreet voorstel om de mobiliteit in België te stimuleren. Ze pleiten voor een vergoeding voor transporteurs die hun vracht van de weg naar het spoor verplaatsen, een handeling die momenteel nog te duur uitpakt. Deze maatregel zou transporteurs kunnen helpen om jaarlijks 750.000 vrachtwagenritten uit de file te halen. De combinatie van weg- en spoorvervoer is volgens beide organisaties hoognodig om de mobiliteit en logistieke voortrekkersrol van België te waarborgen.

Lees verder…

Deze zomer rijden er twee keer zoveel goederentreinen door Breda

BREDA – Breda is volgens het CBS al jaren de stad waar de meeste goederentreinen doorheen denderen. En dat aantal gaat deze zomer, dankzij de Duitsers, verdubbelen.

Lees verder…