Risico na treinbrand centrum Oisterwijk blijft onbekend

Burgemeester Hans Janssen laat via zijn woordvoerder weten dat er ‘op geen enkel moment gevaar is geweest voor omwonenden’. Hij gaat daarbij af op het onderzoek van ProRail, de beheerder van het spoor.

Lees verder…

Nieuwe guideline van CEFIC voor het veilig transporteren van Butadieen op het spoor

Safe practices for on-site rail movements – Guidance document

Komende weken meer goederentreinen door Deurne

Er rijden de komende weken tijdelijk meer goederentreinen door Deurne. Vanwege werkzaamheden aan de Betuweroute, wordt het treinverkeer onder meer via de Brabantroute door onze gemeente omgeleid.

Lees verder…

Meldplicht incidenten gevaarlijke stoffen

16-11-2020 Bedrijven moeten incidenten bij het vervoer van gevaarlijke stoffen melden bij de Inspectie Leefomgeving en Transport. Ondernemingen blijken niet altijd goed op de hoogte van de regels hiervoor. Daarom heeft evofenedex de inspectiedienst gevraagd deze verplichting nader uit te leggen.

Lees verder…

Aanrijding vrachtwagen en goederentrein geladen met gevaarlijke stof

LEMKE – Maandagmiddag 9 november rond 14:30 uur werden zowel de politie als de brandweer in het Duitse Lemke opgeroepen voor een onduidelijke knal en rookontwikkeling.

Lees verder…

DB Cargo voorziet 63.000 wagons voor december van kunststof remblokken

In Duitsland gaat op 13 december wetgeving in die het gebruik van klassieke gietijzeren remblokken verbiedt. Alleen wagons voorzien van kunststof remblokken mogen dan nog op het Duitse spoorwegnet rijden. DB Cargo bouwt daarom voor december 63.000 wagons om, meldt directeur Nanouke van ’t Riet op LinkedIn.

Lees verder…

Vergunning ProRail voor station Dordrecht ter discussie

De Raad van State gaat waarschijnlijk de omgevingsvergunning voor activiteiten van ProRail op het emplacement bij het station van Dordrecht aanpassen. Een van de rechters van de Raad gaf daarvoor afgelopen week aanwijzingen tijdens een hoger beroep dat door ProRail bij de Raad was ingesteld.

Lees verder…

Speciale blusvoertuigen en extra calamiteitenwegen moeten Kijfhoek veiliger maken

Op emplacement Kijfhoek moeten twee extra calamiteitenwegen, drie nieuwe schuimblusvoertuigen en een nauwere samenwerking tussen de brandweerkorpsen van ProRail en de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid de veiligheid verbeteren. Eind 2022 zullen de wegen en voertuigen in gebruik genomen kunnen worden. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat heeft hiervoor maandag de bestuursovereenkomst getekend.

Lees verder…

Stevinsluizen Den Oever vanaf 26 oktober 2020 half jaar volledig gestremd

DEN OEVER – Van maandag 26 oktober 2020 0.00 uur tot en met maandag 26 april 2021 werkt Rijkswaterstaat aan de Stevinsluizen in de Afsluitdijk bij Den Oever. In deze periode zijn de sluizen gestremd voor alle scheepvaart.

Lees verder…

ProRail onderzoekt brand bij goederentrein met benzeen: ‘We snappen dat de mensen in Oisterwijk geschrokken zijn’

ProRail laat een onderzoek uitvoeren naar de oorzaak van de brand in een goederentrein op het spoor in het centrum van Oisterwijk. De schade bleef zaterdagmiddag uiteindelijk beperkt tot een kleine brand in de technische ruimte van de locomotief. De schrik zit er bij een aantal omwonenden van het spoor toch goed in.

Lees verder…