Stilgezette goederentrein met gevaarlijke chemische stof vormde ‘geen gevaar voor omgeving’

Utrecht – De 700 meter lange goederentrein die vorige week werd stilgezet in Utrecht vervoerde styreen, een zeer sterk ruikende chemische stof. Volgens spoorbeheerder ProRail is er geen sprake geweest van een lekkage en zijn omwonenden nooit in gevaar gevaar geweest.

Lees verder…

Treinverkeer Utrecht weer op gang na alarm om chemische geur

Het treinverkeer rond Utrecht is even na 17.30 uur weer op gang gekomen na problemen bij station Utrecht Vaartsche Rijn. Daar sloeg een machinist van een goederentrein alarm om een chemische geur.

Lees verder…

‘Veiligheid gevaarlijke stoffen geborgd met onze DG Professional’

Gevaarlijke stoffen en veiligheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de vele sectoren waar met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt, is het cruciaal dat dit veilig gebeurt, is de overtuiging van logistiek opleider Special Cargo College. Daarom heeft zij in 2020 voor de branche de unieke opleiding tot Dangerous Goods Professional (DGP) in het leven geroepen. In twee jaar tijd word je opgeleid tot dé allround veiligheidsspecialist van het bedrijf.

Lees verder…

Weer lekkage gevaarlijke stoffen bij treinwagon Westhaven

De hulpdiensten zijn wederom groot uitgerukt voor een lekkage bij een wagon bij emplacement Westhaven. De brandweer, politie en ProRail kwamen met spoed ter plaatse. Medewerkers van ProRail hebben speciale pakken aangedaan om de lekkage te verhelpen.

Lees verder…

Eerste hulp bij ontspoorde gevaarlijke goederentrein: omwonenden Twents spoornet krijgen instructies

Het aantal treinen dat gevaarlijke stoffen dwars door Twente vervoert, neemt al jaren toe. Dat leidt tot onrust onder omwonenden van het spoornet, want wat als er iets misgaat met het vervoer van die stoffen? De Veiligheidsregio Twente wil daar duidelijkheid in scheppen en start nu een campagne.

Lees verder…

Gevaarlijke stoffen Betuwelijn

In Valburg bij de Betuweroute zijn meerdere hulpdiensten waaronder de brandweer en ProRail ter plaatse gekomen. Er zouden mogelijk gevaarlijke stoffen uit een ketelwagen lekken. Het zou gaan om een ketel met de stof methanol. ProRail schaalde groot op wegens een mogelijk milieudelict.
Na onderzoek bleek dat de afsluiter van de tank lek was en dat hier een reststof uitlekte. Deze reststof vormt geen gevaar voor de omgeving en milieu. ProRail heeft het lek verholpen.

Lees verder…

Opnieuw lekkages gevaarlijke stoffen in Amsterdam

Op dinsdag 26 maart hebben inspecteurs van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) lekkages ontdekt bij 2 reservoirwagens op emplacement Houtrakpolder in Amsterdam.

Lees verder…

300 treinen, 2.000 schepen en 16.000 vrachtwagens. Borsele vreest ammoniaktransporten

De gemeente Borsele maakt zich grote zorgen over plannen voor de opslag van ammoniak in Vlissingen-Oost op het voormalige terrein van Thermpos. Twee bedrijven willen daar ammoniak opslaan voor de productie van waterstof. Volgens de gemeente Borsele betekent de opslag dat er ook extra aan- en afvoer van ammoniak en andere chemische stoffen door Zeeland nodig zal zijn.

Lees verder…

Meer goederentreinen door Zutphen en Deventer, mogelijk met gevaarlijke stoffen: ‘Zorgt voor overlast’

Op het traject de IJssellijn, dat loopt via Brummen, Zutphen en Deventer, gaan meer goederentreinen rijden. Mogelijk ook met gevaarlijke stoffen aan boord. Dat gebeurt vanwege werkzaamheden aan het spoor in Duitsland. Wat betekent dat voor omwonenden van die treinroutes? ,,We moeten wel weten wat daar vervoerd gaat worden.”

Lees verder…

Pernis buiten gebruik voor rangeren met gevaarlijke stoffen

Op emplacement Pernis wordt op dit moment niet gerangeerd met wagons met gevaarlijke stoffen. Er zijn opnieuw lekkages in de brandblusvoorziening geconstateerd. De komende week wordt de situatie op Pernis met interne en externe specialisten verder onderzocht. Op basis daarvan nemen we besluiten voor de korte en langere termijn. De besluiten en de mogelijke impact hiervan worden zo snel mogelijk met betrokken partijen besproken.

Lees verder…