De wijzigingen van de VLG/VBG/VSG en de regeling erkende instanties 2019 / Officiële publicatie

Regeling van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, van 17 april 2019, nr. IENW/BSK-2019/53324, tot wijziging van de Regeling erkende instanties vervoer gevaarlijke stoffen, de Regeling vervoer over de binnenwateren van gevaarlijke stoffen, de Regeling vervoer over de spoorweg van gevaarlijke stoffen en de Regeling vervoer over land van gevaarlijke stoffen in verband met de tweejaarlijkse revisie van internationale voorschriften inzake het vervoer van gevaarlijke stoffen en enkele andere wijzigingen

Lees verder…

Goederentrein geladen met chemische stoffen stilgelegd na defect aan remmen

Dendermonde – Een goederentrein geladen met chemische stoffen, kreeg vrijdag ter hoogte van aan de overweg in de Brugstraat in Sint-Gillis af te rekenen met remproblemen. De trein werd naar het station gebracht.

Ter info; aanvraagformulier certificaat veiligheidsadviseur

Van één van onze leden ontvingen wij het volgende bericht;

Ik ben gisteren in Utrecht geslaagd voor verlenging veiligheidsadviseur binnenvaart. Bij het afsluiten van het examen stond meteen “geslaagd” op het beeldscherm. Thuis gekomen zag ik ook een mail dat ik geslaagd was. Daar stond echter op dat dit 1 jaar geldig is. Krijg ik nu een certificaat toegestuurd  of hoe moet ik zelf nog iets doen? Het zou toch handig zijn als in die mail met examenuitslag standaard staat wat je moet doen bij geslaagd of niet geslaagd.  Ik heb op de website van CBR CCV niets kunnen vinden.  Ik meen toch dat de verlenging voor 5 jaar geldt en niet voor 1 jaar?

Het antwoord op deze vraag;

Je opleider had je erop moeten wijzen dat je examenuitslag 1 jaar geldig is. En dat je zelf bij het CBR d.m.v. een aanvraagformulier je certificaat (pas) moet aanvragen.

Je certificaat is weer gewoon 5 jaar geldig.

Het aanvraagformulier kun je vinden op de site van het CBR.

www.cbr.nl/nl/beroepsexamens/nl-2/certificaat-veiligheidsadviseur-over-de-binnenwateren.htm

Op deze pagina vindt je het aanvraagformulier certificaat veiligheidsadviseur.

Deze invullen en terug sturen of mailen naar het CBR en je pas (certificaat), welke weer 5 jaar geldig is, wordt vanzelf thuisgestuurd.

Ketelwagon lekt op rangeerterrein Kijfhoek in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT – Een ketelwagon is vrijdagochtend 12 april 2019 lek geraakt op het rangeerterrein Kijfhoek in Zwijndrecht. Direct na het ontdekken van de lekkage werden diverse hulpdiensten ter plaatse gestuurd.

Lees verder…

Index Vervoer Gevaarlijke Stoffen 2019

De Index Vervoer Gevaarlijke Stoffen 2019 is een betrouwbare gids bij het vinden van de juiste benamingen en gegevens van een stof, het invullen of controleren van vervoersdocumenten, en de classificatie van gevaarlijke stoffen en voorwerpen.

Lees verder…

Wethouder en gemeenteraad praten over gevaarlijke stoffen in Studio De Witt

Het vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor door Dordrecht neemt toe. De veiligheid ervan blijft achterwege en bovendien het gevoerde algemeen belang beleid blokkeert de groei van de steden.

Lees verder…

Steden: ministerie negeert risico’s vervoer gevaarlijke stoffen per spoor

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft geen oog voor het risico op een ramp bij het vervoer van gevaarlijke stoffen per spoor. Dat stelt Dordrecht mede namens Brabantse steden in een brief aan Kamerleden. Dordrecht ligt op de Brabantroute, de spoorverbinding tussen Venlo en Dordrecht waar vanwege werkzaamheden aan de Betuweroute meer goederentreinen met gevaarlijke stoffen gebruik van maken.

Lees verder…

Gemeenten willen spoedoverleg over extra giftreinen via Brabantroute

EINDHOVEN – Staatssecretaris Van Veldhoven heeft onvoldoende oog voor de veiligheid door veel meer giftreinen op de Brabantroute toe te staan, vinden zeven verontruste gemeenten en de provincie. Zij dringen aan op spoedoverleg.

Lees verder…

West-Brabant gaat lobbyen voor veiliger spoor

De Regio West-Brabant gaat in de loop van dit jaar de belangen behartigen voor de gemeenten Moerdijk, Halderberge en Roosendaal als het gaat om het spoor en het goederenvervoer dat over het spoor gaat. Dat blijkt uit de laatste nieuwsbrief van de stuurgroep.

Lees verder…

Spoorbewoners zijn petitie gestart: ‘Stop het project Meteren/Boxtel’

DEN BOSCH/VUGHT/ZALTBOMMEL – De bewoners aan de spoorlijn Meteren/Boxtel, verenigd in het Comité Goederentreinen Nee, zijn een petitie gestart tegen een nieuwe verbindingsboog (Zuidwestboog) bij Meteren.

Lees verder…