Vervoer gevaarlijke stoffen bij rangeerterrein Waalhaven Zuid ‘hopelijk’ snel weer mogelijk

Het samenstellen van goederenwagons met gevaarlijke stoffen op rangeerterrein Waalhaven Zuid in Rotterdam wordt mogelijk snel hervat. Vandaag vindt er een test van de tijdelijke bluswatervoorziening plaats. Als die succesvol blijkt, worden de beperkingen binnen enkele dagen opgeheven.

Lees verder…

Infrabel na treinongeval Sinaai: “Vervoer van chemische producten per spoor nog steeds veiligste alternatief”

Infrabel weerlegt dat het geen informatie heeft verstrekt aan het Sint-Niklase stadsbestuur over het treinongeval in Sinaai. “We hebben een volledig antwoord aan het schepencollege bezorgd om de situatie te verduidelijken. Bovendien is het vervoer van chemische producten per spoor nog steeds het meest veilige alternatief.”

Lees verder…

Nieuwe blusproef rangeerterrein Waalhaven uitgesteld tot januari

Op intermodaal emplacement Waalhaven in de Rotterdamse haven kunnen tot grote ergernis van spoorgoederenvervoerders ook de komende weken nog geen treinen met gevaarlijke stoffen worden gerangeerd.

Lees verder…

Minister-president Rutte op werkbezoek in de Drechtsteden

Premier Mark Rutte was woensdag op werkbezoek in de Drechtsteden. De Dordtse burgemeester Wouter Kolff leidde Rutte rond door de regio als voorzitter van het Drechtsteden-bestuur.

Lees verder…

Zevenbergen kan steun minister Van Nieuwenhuizen gebruiken: ‘Veel meer vervoer over water’

ZEVENBERGEN- In plaats van treinen moeten veel vaker schepen ingezet worden om gevaarlijke stoffen te vervoeren. Dat zou de veiligheid voor mensen die vlakbij het spoor in de gemeenten Moerdijk, Halderberge en Roosendaal wonen, flink kunnen vergroten.

Lees verder…

Consultatie open voor wijziging Regeling erkende instanties vervoer gevaarlijke stoffen

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bereidt een wijziging voor van de ‘Regeling erkende instanties vervoer gevaarlijke stoffen’. Ook de bijlagen van enkele aanverwante regelingen worden aangepast, zoals VLG, VSG en VBG, die betrekking hebben op respectievelijk vervoer over de weg, per spoor en op de binnenwateren.

Lees  verder…

ProRail blaast bluswaterproef Waalhaven-Zuid af

Als tijdelijke oplossing testte ProRail afgelopen vrijdag 1 november op emplacement Waalhaven-Zuid een bluswatersysteem voor goederenwagons met gevaarlijke stoffen. De proef moest voortijdig worden afgebroken omdat de koppeling van een van de blusslangen losschoot.

Lees verder…

Meer trillingen, en nog steeds blijven maatregelen rondom spoortraject Roosendaal-Moerdijk uit. Hoe kan dat?

ZEVENBERGEN – Er zit nog steeds amper schot in maatregelen om de veiligheid en leefbaarheid rondom het spoortraject Roosendaal-Moerdijk te verbeteren.

Lees verder…

Herstelwerkzaamheden Burgemeester Visserbrug

Den Helder – WaakSaam voert van 18 november 9.30 uur tot en met 23 november 22.00 uur, in opdracht van de provincie, herstelwerkzaamheden uit aan de Burgemeester Visserbrug (N250) in Den Helder. Dit heeft gevolgen voor wegverkeer en scheepvaart.

Lees verder…

Weer incident met ‘gevaarlijke’ goederentrein in Oldenzaal

OLDENZAAL – In een goederentrein bij station Oldenzaal heeft de inspectie maandagochtend gevaarlijke stoffen aangetroffen, terwijl dat volgens de papieren van de vervoerder niet het geval was. Het is het vierde incident met een goederenterrein nabij Oldenzaal in een paar maanden tijd.

Lees verder…