Dorst Trilt wil alle verzet tegen treinoverlast bundelen

DORST – Dion van der Sanden van Dorst Trilt wil alle actiegroepen uit Nederland tegen overlast door het spoor bijeenroepen in het dorp. ,,Ik wil kijken hoe wij gezamenlijk meer druk kunnen zetten op de Tweede Kamer om iets aan deze overlast te doen.” De datum en locatie heeft hij al: 29 augustus in Dorst.

Lees verder…

Febetra wil vergoeding voor transporteurs die van weg naar spoor overstappen

BRUSSEL – Febetra en het Belgian Rail Freight Forum lanceren samen een concreet voorstel om de mobiliteit in België te stimuleren. Ze pleiten voor een vergoeding voor transporteurs die hun vracht van de weg naar het spoor verplaatsen, een handeling die momenteel nog te duur uitpakt. Deze maatregel zou transporteurs kunnen helpen om jaarlijks 750.000 vrachtwagenritten uit de file te halen. De combinatie van weg- en spoorvervoer is volgens beide organisaties hoognodig om de mobiliteit en logistieke voortrekkersrol van België te waarborgen.

Lees verder…

Deze zomer rijden er twee keer zoveel goederentreinen door Breda

BREDA – Breda is volgens het CBS al jaren de stad waar de meeste goederentreinen doorheen denderen. En dat aantal gaat deze zomer, dankzij de Duitsers, verdubbelen.

Lees verder…

CDA: ‘overschrijden van de regels is de norm bij gevaarlijke treinen’

De gevaarlijke treinen die over het spoor in Tongelre rijden zijn haast normaal geworden, het overschrijden van regels is inmiddels de norm. Dat zegt het CDA.

Lees verder…

Reservoirwagen lekt gevaarlijke stof in Oldenzaal

OLDENZAAL – Bij een reservoirwagen op het spoor bij Oldenzaal is een druppellekage geconstateerd meldt de ILT. De informatievoorziening van de wagon is niet in orde. Hierop stond aangegeven dat de wagon geen gevaarlijke stoffen bevatte maar deze bleek volledig geladen met 65 ton styreen monomeer.

Lees verder…

Hulpdiensten slaan handen ineen voor veiligheid hulpverleners

Een spoorongeluk kan gevaarlijke situaties opleveren voor hulpverleners. Die gaan nu daarom beter samenwerken.

Lees verder…

Bewoners Tongelre maken zich zorgen om brandbare stoffen in treinen

Bewoners van de Hofstraat maken zich zorgen om de treinen die met gif en brandbare stoffen door Tongelre rijden.

Lees verder…

Opnieuw veel meer giftreinen door regio Eindhoven dan is toegestaan

In en rond Eindhoven zijn het afgelopen jaar veel meer goederentreinen met gevaarlijke stoffen over het spoor gereden dan is toegestaan, blijkt uit nieuwe cijfers van ProRail.

Lees verder…

China heft beperkingen op voor spoorgoederenvervoer van gevaarlijke stoffen

China gaat Het transport van gevaarlijke stoffen over het spoor tussen en China en Europa voor het einde van het jaar toestaan. De Chinese overheid heroverweegt de beperkingen die het oplegt voor dit soort goederen met als doel om zowel import als export van producten die gevaarlijke stoffen bevatten mogelijk te maken. Dit werd bevestigd door twee betrouwbare bronnen bij goederenvervoerder op de Nieuwe Zijderoute.

Lees verder…

De drukte op het spoor kan anders, veiliger en beter

Er is terecht veel aandacht voor geluids- en aard­bevingsoverlast, maar vergeet die bij het spoor niet.

Lees verder…