NedTrain aansprakelijk voor schade door chroom-6 in civiele zaak

NedTrain is aansprakelijk voor de schade die 30 bijstandsgerechtigden hebben geleden na blootstelling aan het kankerverwekkende chroom-6. Dat heeft de rechtbank in Breda woensdag besloten in een civiele rechtszaak, die was aangespannen namens deze bijstandsgerechtigden.

VTG rondt succesvolle proef met transport van vloeibaar aardgas per spoor af

De Duitse logistiek dienstverlener VTG heeft een proef met het per spoor vervoeren van vloeibaar aardgas (LNG) afgerond. Het bedrijf vervoert al sinds 2016 LNG, maar kan dat naar eigen zeggen nu doen op permanente basis en op grotere schaal.

Lees verder…

Ketelwagon met 65 ton methylchloride gekanteld op rangeerterrein Mannheim

MANNHEIM – Dinsdagavond 14 september heeft op het rangeerterrein in Mannheim een ​​bedrijfsongeval plaatsgevonden. Als gevolg van een fout in de rangeeroperatie kantelde een ketelwagon geladen met 65 ton methylchloride. Er is geen lekkage van gevaarlijke goederen ontstaan.

Lees verder…

NedTrain ontkent schuld in chroom-6-drama, ‘Verantwoordelijkheid lag bij gemeente Tilburg’

ROTTERDAM – NedTrain kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor het chroom-6-drama in Tilburg. Dat zei de advocaat van het spoorbedrijf dinsdag tijdens een regiezitting in het gerechtsgebouw in Rotterdam.

Lees verder…

Treinwagon lekt onbekende stof in Rotterdam Botlek

BOTLEK ROTTERDAM – Dinsdagavond 24 augustus rond 18.55 uur is er een treinwagon gaan lekken aan de Botlekweg in Botlek Rotterdam.

Lees verder…

Trainingsboeken.nl: Transport gevaarlijke stoffen ADR, ADN en RID wetboeken

Heeft u ze al in uw kast staan of op u bureau liggen, de nieuwe wetboeken gevaarlijke stoffen?
Want de overgangstermijn is voorbij en als  u werkzaam bent bij 1 van de 2000 bedrijven die te maken hebben met gevaarlijke stoffen op de weg, het water of het spoor dan moeten ook u wetboeken volledig up-to-date zijn.

Waarom uw wetboeken bij Trainingsboeken.nl:

 • Kennis in huis & kloppend
  Docenten en veiligheidsadviseurs controleren inhoudelijk de informatie die vrijgegeven is door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voordat ze in productie gaan. En in de uitgave van 2021/2022 kwamen we wel heel veel onjuiste informatie tegen!
 • Hoogwaardige kwaliteit voor een scherpe prijs
  Onze boeken zijn gedrukt op hoogwaardig papier. Ook hebben wij extra tijd besteed aan de opmaak zodat de boeken prettiger lezen.
 • Klantwensen en ondersteuning staat centraal
  Bij de wetboeken kan de omslag maar ook de indeling aangepast worden.

Onze wetboeken zijn te verkrijgen als:

 • set op A4 formaat verdeeld over 3 delen, voor € 100,-
 • set op klein formaat verdeeld over 3 en bij ADN 2 delen, voor € 110,-
 • set op A4 formaat verdeeld over 2 delen, voor € 95,-
  (Bovenstaande prijzen zijn exclusief 9% BTW en verzendkosten)

Als lid van de VVA krijg je 15% korting op onze set wanneer je de code VVA2021 gebruikt wanneer u uw bestelling plaatst.

Wie zijn we?

Verloop Uitgeverij waar Trainingsboeken.nl onder valt opereert al  100 jaar in de drukwerkmarkt met een eigen studio en productie. Daardoor weten wij precies hoe een goed boek in elkaar zit, zodat de informatie optimaal tot z’n recht komt bij de lezer ervan.

Heeft u een vraag over een aantal sets die u wilt bestellen of wilt u uw bedrijfslogo op de wetboeken? Neem contact op met Alexander Bot, 06 23807379 onze specialist wanneer het om de wetboeken gaat.

Zorgen Boxtel over giftreinen dwars door dorp nemen toe

BOXTEL – Het toenemende treinverkeer dwars door het dorp baart ook het Boxtelse gemeentebestuur zorgen. Het veroorzaakt geluidsoverlast, trillingen en onveiligheid. Veel mogelijkheden om daaraan daadwerkelijk iets te doen zegt het college vooralsnog niet te hebben.

Lees verder…

Raad wil extra aandacht voor treinen met gevaarlijke stoffen door Boxtel ‘Maatregelen om risico’s te beperken’

BOXTEL – De gemeenteraad van Boxtel wil meer landelijke aandacht voor de risico’s en overlast van het vervoer van gevaarlijke stoffen over de twee spoorlijnen die dwars door het dorp lopen. Het is volgens de politiek hoog tijd voor een duidelijk signaal richting Rijk.

Lees verder…

Kamerbrief over Jaarverslag basisnet en ontwikkeling robuust basisnet spoor

De belangrijkste alinea staat op blz. 5 in het midden;

Verder is op blz. 7 onderaan aangegeven dat er een externe evaluatie komt van de werking van het Basisnet.

Op blz. 9 gaat de Staatssecretaris nog in op het Ammoniak convenant en de toekomst van Ammoniak als energiedrager.

jaarverslag-basisnet-en-ontwikkeling-robuust-basisnet-spoor

Lees verder…

Hilversum: zorgen over toename vervoer gevaarlijke stoffen onterecht

De zorgen van Hilversumse politieke partijen over de door hen gemerkte toename van vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor, zijn onterecht. Dat stellen burgemeester en wethouders van Hilversum. Er rijden niet meer van zulke ‘giftreinen’ en dat vervoer gaat bovenal volgens alle protocollen.

Lees verder…