Voor in de agenda; 6 november 2019 ledendag

Noteer deze dag vast in uw agenda!

6-11-2019

Hotel Apeldoordoorn

Landgoedlaan 26

7325 AW Apeldoorn

Het programma van deze ochtend zal afgesloten worden met een lunch.

Het aanmeldprogramma en de agenda zal in week 41 beschikbaar zijn.

Botlekbrug (gevaarlijke stoffenroute) tijdelijk voor alle verkeer afgesloten

In verband met werkzaamheden aan de technische installaties van de nieuwe Botlekbrug dienen diverse wegvakken ter hoogte van de Botlekbrug (gevaarlijke stoffenroute) tijdelijk voor alle verkeer te worden afgesloten.

Lees verder…

Nederlandse primeur: eerste geautomatiseerde drone-inspectie boven Maasvlakte Olie Terminal

Softwarebedrijf Falcker Innovations en drone ontwikkelaar Percepto lieten 12 september onder grote belangstelling voor het eerst een autonoom vliegende drone boven het terrein van de Maasvlakte Olie Terminal rondcirkelen. Zo kunnen petrochemiebedrijven onder meer hun assets inspecteren, ongewenst bezoek op bedrijfsterreinen waarnemen of polshoogte nemen bij een calamiteit.

Lees verder…

ILT: meer inspecteurs, meer slagkracht bij grootste risico’s

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) krijgt met 150 extra inspecteurs meer mogelijkheden om de komende jaren steviger op te treden. Dit kan dankzij de extra middelen die het Kabinet eerder dit jaar aan de inspectie heeft toegekend. In het Meerjarenplan 2020-2024 staat op welke onderwerpen de ILT de komende tijd inzet. Het meerjarenplan is vandaag aan de Tweede Kamer aangeboden.

Lees verder…

PvdA Tweede Kamerlid Gijs van Dijk stelt schriftelijke vragen aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat over de uitstoot van giftige stoffen door Chemours

Vrijdagmiddag 23 augustus j.l. zijn de leden van de PvdA Statenfractie en PvdA Tweede Kamerlid Gijs van Dijk op bezoek geweest in Dordrecht. Onderdeel van het programma was een bezoek aan en een gesprek met Chemours, samen met fractieleden van Sliedrecht, Dordrecht.

Lees verder…

Schiedamse scheepsbouwer SBM verdiende miljoenen met omstreden sloop gifschip in India’

Gisteravond was de uitzending van ZEMBLA op NPO 2 over SBM Offshore in Schiedam. Die hebben een schip laten slopen in India en daarbij zouden slopers zijn blootgesteld aan gevaarlijke stoffen. We spreken met onderzoeksjournalist Sander Rietveld van ZEMBLA.

Lees verder…

Rangeren met gevaarlijke stoffen in havengebied Rotterdam per direct stilgelegd

Het rangeren van treinstellen met gevaarlijke stoffen op het emplacement Waalhaven Zuid in het Rotterdamse havengebied is met onmiddellijke ingang stilgelegd. De blusvoorzieningen blijken niet te voldoen, waardoor er geen veilige inzet van de hulpdiensten kan worden gegarandeerd.

Lees verder…

Voor in de agenda; 6 november 2019 Ledendag

Noteer deze dag vast in uw agenda!

6-11-2019

Hotel Apeldoorn

Landgoedlaan 26

7325AW Apeldoorn

Het programma van deze ochtend zal afgesloten worden met een lunch.

Het aanmeldprogramma en de agenda zal in week 41 beschikbaar zijn.

“Provincie overtreedt mogelijk de wet bij chroom 6-trams”

PROVINCIE UTRECHT – De provincie Utrecht heeft mogelijk de wet overtreden in de chroom-6-affaire die gister aan het licht kwam. Werkgevers dienen al decennia lang een zorgvuldig register bij te houden welke gevaarlijke stoffen er gebruikt worden en wie daar mee in aanraking komt. Zo’n register lijkt te ontbreken zegt vakbond FNV.

Lees verder…

Mond & Riksen: ‘ADR-wetgeving mag wel wat strenger’

Een jaar geleden heeft de Arnhemse chemietransporteur Mond & Riksen voor de ADR een zero-tolerance beleid ingevoerd. Wat hen betreft mag de wetgeving nog wel wat strenger. De transporteur zegt geen concessies te doen aan veiligheid. ‘Als klanten onze normen te hoog vinden, mogen ze naar een ander’, stelt algemeen directeur Albert Riksen.

Lees verder…