De 7e herziene uitgave van het Handboek Beproevingen en Criteria van de VN

De 7e herziene uitgave van het Handboek Beproevingen en Criteria van de VN (seventh revised edition of the UN Manual of Tests and Criteria) is in de Franse en Engelse taal gepubliceerd op de UN ECE website.

Lees verder…

Vervoer gevaarlijke stoffen bij rangeerterrein Waalhaven Zuid ‘hopelijk’ snel weer mogelijk

Het samenstellen van goederenwagons met gevaarlijke stoffen op rangeerterrein Waalhaven Zuid in Rotterdam wordt mogelijk snel hervat. Vandaag vindt er een test van de tijdelijke bluswatervoorziening plaats. Als die succesvol blijkt, worden de beperkingen binnen enkele dagen opgeheven.

Lees verder…

Nieuwe SZW-lijst kankerverwekkende stoffen en processen gepubliceerd

14-1-2020  De nieuwste lijst van kankerverwekkende stoffen en processen van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is gepubliceerd. Deze is conform artikel 4.11 van het Arbeidsomstandighedenbesluit. Er is bijna niets veranderd ten opzichte van de vorige lijst (juli 2019), behalve een naamswijziging met betrekking tot dichloorethaan.

Lees verder…

Brandweer rukt uit voor melding gevaarlijke stoffen

14-01-2020 DONIAGA – Vanochtend kreeg de brandweer van Sint Nicolaasga een melding aan de Wielwei te Doniaga. Bij het schoonmaken van een melksysteem, zijn er mogelijke schadelijke stoffen of dampen vrij gekomen. Door de dampen kreeg een medewerker ademhalingsproblemen.

Lees verder…

Bijna een miljoen mensen moeten schuilen na explosie Spaanse fabriek

In een chemische fabriek van het bedrijf IQOXE nabij de Spaanse stad Tarragona heeft dinsdagavond een explosie plaatsgevonden. De schokgolf was zo krachtig dat hierdoor waarschijnlijk een huis in de wijk Torreforta is ingestort. Een bewoner van het huis overleefde dat niet.

Lees verder…

‘Molenlanden, spreek je uit tegen lozing van PFOA en GenX in de Lek’

Net als de gemeenteraad van Krimpenerwaard, moet ook de raad van Molenlanden zich uitspreken tegen de lozing van gevaarlijke chemische stoffen zoals PFOA en GenX. Die oproep doen de actievoerders achter een petitie tegen indirecte lozingen in de rivier de Lek.

Lees verder…

Veiligheidsvoorschriften opslaan gevaarlijke stoffen in verpakking

Voor opslaan van gevaarlijke stoffen in verpakking gelden veiligheidsvoorschriften uit paragraaf 4.98 van het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal). Het gaat om veiligheidsafstanden, PGS 15 (Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen) en opslag in verkoopruimten.

Lees verder…

Transporteurs van gevaarlijke stoffen moeten meer dan half uur omrijden door afsluiting

Transporteurs van gevaarlijke stoffen die gewoonlijk via de N3 bij Dordrecht rijden, moeten de komende maanden meer dan een half uur omrijden.

Lees verder…

Vervoer gevaarlijke stoffen zonder vereist certificaat in Nieuw- en Sint Joosland

In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 januari om ongeveer 01.50 uur, controleerden agenten op de Langeweg in Nieuw- en Sint Joosland een personenauto met twee inzittenden.

Lees verder…

Zorgen in Montferland over bezuiniging VNOG

‘S-HEERENBERG – De raad van Montferland is tegen het verdwijnen van een tweede tankautospuit voor de brandweerposten in zowel ‘s-Heerenberg als Didam. Een amendement om de voorgenomen bezuinigingen van de Veiligheidsregio Noord-en Oost Gelderland (VNOG) tegen te houden werd donderdagavond raadsbreed aangenomen.

Lees verder…