Concept PGS 8 voor organische peroxiden gereed voor commentaar

Het concept van PGS 8: organische peroxiden: opslag is gereed voor commentaar. Alle geïnteresseerden kunnen het concept inzien en eventuele opmerkingen sturen aan het PGS-projectbureau.

Lees verder…

Minister onder vuur om omstreden vergunning voor Chemours

Met een omstreden vergunning voor legalisering van lozingen wil minister Cora van Nieuwenhuizen afdwingen dat Chemours minder stoffen als pfoa en GenX gaat uitstoten. Dat heeft zij gezegd in de Tweede Kamer. Haar plan om vergunning te verlenen voor illegale lozingen op de rivier leidde in de regio tot verontwaardigde reacties.

Lees verder…

Stop met transport nucleair afval over het spoor

PollBERGEN OP ZOOM – Als het aan de Belgische sociaal-democraten van de sp.a ligt komt er onmiddellijk een einde aan de transporten over spoor van nucleair afval van Borssele door de provincie Antwerpen. In West-Brabant blijkt de politieke evenknie van de sp.a, de PvdA, niet eensluidend over dit nucleair transport te denken.

Lees verder…

Omwonenden spoor krijgen uitleg hoe te handelen bij ongeval met gevaarlijke stoffen

Het goederenvervoer per spoor neemt de komende jaren toe in Deurne. Onder deze goederen bevinden zich ook gevaarlijke stoffen. Om omwonenden goed voor te bereiden op een eventueel spoorincident, verstrekt de gemeente informatie over hoe te handelen in zo’n geval.

Lees verder…

Veel mis bij controle vrachtwagens met gevaarlijke stoffen A15 en A27

De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft dinsdag 14 mei vrachtwagens gecontroleerd op de A15 en de A27. Bij vrachtwagens met gevaarlijke stoffen werd gecontroleerd of zij zich hielden aan de regels voor vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg.

Lees verder…

PvdD wil weten of Rotterdams water schoon is

De Partij voor de Dieren in Rotterdam vraagt de ambtenaren van zorgwethouder Sven de Langen om bij Evides Waterbedrijf uit te zoeken of het drinkwater in Rotterdam mogelijk al hogere concentraties van GenX bevat nu bekend is geworden dat de minister van Infrastructuur en Waterstaat voornemens is chemiebedrijf Chemours in Dordrecht middels een vergunning toe te staan GenX en PFOA in oppervlaktewater te lozen.

Lees verder…

Gemeente blijft gevaarlijke stoffen weren uit dorpskernen

HEUVELRUG De gemeente Utrechtse Heuvelrug wil voorkomen dat vervoerders met gevaarlijke stoffen door de dorpskernen rijden. Daarom heeft de gemeente in 2007 een route gevaarlijke stoffen ingesteld die via de A12 loopt. Door gewijzigde landelijke wetgeving heeft het college besloten om de route te actualiseren.

Lees verder…

HGR: ‘Laat potentieel gevaarlijke stoffen enkel toe als onschadelijkheid bewezen is’

De Hoge Gezondheidsraad (HGR) wil dat de blootstelling aan chemische stoffen die een mogelijk gezondheidsgevaar opleveren sneller aan banden wordt gelegd. ‘We willen dat de bewijslast wordt omgedraaid’, zo luidt de uitleg. ‘Onbeperkte blootstelling aan potentieel gevaarlijke stoffen zou enkel toegelaten mogen worden na een uitgebreide evaluatie die aantoont dat er geen negatief gezondheidseffect is.’

Lees verder…

Vleeswarenfabriek Jos Slippens Opmeer ontruimd, medewerkers onwel

OPMEER – Een vleeswarenfabriek in Opmeer (Noord-Holland) is dinsdag ontruimd nadat verscheidene mensen onwel waren geraakt. Van de in totaal 80 werknemers voelden 17 zich niet lekker. Ook hadden ze ademhalingsproblemen. “Maar buiten voelden zij zich al snel beter”, zegt een woordvoerster van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord.

Lees verder…

Lekkage blauwzuurgas bij transportbedrijf D.J. Middelkoop & Zn

NIEUW VENNEP – Bij transportbedrijf D.J. Middelkoop & Zn op de Lireweg in Nieuw Vennep is woensdagochtend een lekkage geconstateerd aan een container waar een gevaarlijke stof in zat.

Lees verder…