Aanmelden ledendag – 4 november – Van der Valk Tiel

Beste leden,

4 November gaan we de ledendag organiseren. Deze dag zal voor het grootste deel in het teken staan van de nieuwe wijzigingen ADR/ADN/RID.

Om één en ander veilig te laten verlopen, zal deze dag er iets anders uit zien dan u normaal gesproken gewend bent.

Iedereen zal zich aan het coronaprotocol moeten houden welke in dit bericht is opgenomen. De zaal is groot genoeg zodat de 1,5 meter maatregel goed nageleefd kan worden.

De lunch zal dit keer niet in buffetvorm zijn maar zal voor iedereen uitgeserveerd worden. Dit houdt wel in dat als iemand dieetwensen heeft, dit goed met ons gecommuniceerd moet worden.

De dag zal rond 9:30 / 10:00 uur beginnen en eindigen tussen 15:00 en 16:00 uur.

Agenda moet nog ingevuld worden, deze volgt z.s.m.


Aanmelden…

Coronaprotocol VD Valk

Dieetwensen graag mailen naar vvabureau@veiligheidsadviseurs.org

 

 

Botlekbrug afgesloten vanwege werkzaamheden

In verband met werkzaamheden aan de technische installaties van de Botlekbrug dienen diverse wegvakken ter hoogte van de Botlekbrug (gevaarlijke stoffenroute) tijdelijk voor alle verkeer te worden afgesloten.

Lees verder…

NAM beboet voor lekkages gevaarlijke stoffen

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft van het Openbaar Ministerie (OM) twee boetes gekregen van in totaal 125.000 euro voor lekkages van gevaarlijke stoffen. De gevaarlijke stoffen kwamen via de regenwaterriolen terecht in het oppervlaktewater. Volgens het OM trof NAM onvoldoende maatregelen om de lekkages te voorkomen. Daardoor ontstonden nadelige gevolgen voor mens en milieu.

Lees verder…

Hinder voor scheepvaart door lage waterstand rivieren

De binnenvaart gaat de komende weken hinder ondervinden van zeer lage waterstanden in de grote rivieren. In het gebied van de Maas kan de wachttijd bij sluizen oplopen tot twee uur. Schepen op de Rijn, Waal en IJssel mogen minder lading meenemen om de diepgang te beperken, aldus de Landelijke Coördinatiecomissie Waterverdeling (LCW) in de dinsdag verschenen droogtemonitor.

Lees verder…

Gevaarlijke stof ontsnapt bij Sachem, lek kon snel worden gedicht

Bij Sachem Europe bv in Zaltbommel is maandagavond een gevaarlijke stof ontsnapt. Volgens het chemiebedrijf is er geen gevaar voor de omgeving geweest.

Lees verder…

De stof die Beiroet verwoestte ligt ook bij Yara in Sluiskil, maar kan niet ontploffen

Yara in Sluiskil maakt ammoniumnitraat als tussenproduct voor kunstmest. Maar de stof – die de allesverwoestende explosie in Beiroet veroorzaakte – ligt opgeslagen als waterige oplossing. In die vorm kan het niet ontploffen.

Lees verder…

Beverentunnel verboden terrein voor vrachtwagens met gevaarlijke stoffen: “Te veel ongevallen en vroeg of laat is het hier anders prijs”

Het Agentschap Wegen en Verkeer verbiedt vanaf 1 oktober het transport van gevaarlijke goederen door de Beverentunnel in Kallo. De ongevallencijfers zijn al een tijdje erg hoog, wat ook de kans op zware calamiteiten vergroot.

Lees verder…

Afsluitingen Botlekbrug in september

In verband met regulier onderhoud en werkzaamheden voor de afbouw van de spoorverbinding, is de Botlekbrug (snelweg A15) in september vier nachten afgesloten. De afsluitingen gelden van 22.00 tot 05.00 uur.

Daarnaast is de brug twee keer een weekend afgesloten voor al het wegverkeer inclusief (brom)fietsers en voetgangers.

Lees verder…

Leger Libanon vindt voorraad explosief ammoniumnitraat in de haven

Het Libanese leger heeft bij de ingang van de haven van Beiroet 4,35 ton ammoniumnitraat gevonden. Een maand geleden ontplofte dicht bij de vindplaats een veel grotere hoeveelheid van dezelfde stof.

Lees verder…

Eerste stappen naar milieuvriendelijk ontgassen van schepen

Varend ontgassen door binnenvaarttankschepen wordt in heel Nederland verboden. Daarom is het belangrijk dat er voldoende veilige en milieuverantwoorde alternatieven zijn voor het ontgassen naar de buitenlucht. Het ministerie stelt 250.000 euro ter beschikking om mobiele ontgassingsinstallaties te testen.

Lees verder…