Wegafsluitingen na melding lekkende vrachtauto

GOES – De brandweer is donderdagavond uitgerukt vanwege een melding van een mogelijke lekkage uit een vrachtwagen. Vanwege het incident werden verschillende wegen in Goes tijdelijk afgezet.

Lees verder…

NedTrain aansprakelijk voor schade door chroom-6 in civiele zaak

NedTrain is aansprakelijk voor de schade die 30 bijstandsgerechtigden hebben geleden na blootstelling aan het kankerverwekkende chroom-6. Dat heeft de rechtbank in Breda woensdag besloten in een civiele rechtszaak, die was aangespannen namens deze bijstandsgerechtigden.

Meerjarenplan 2022-2026 van Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) is verschenen

Mensen hebben steeds meer oog voor de risico’s in hun directe leefomgeving. Uit kwalitatief onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) naar wat Nederlanders belangrijk vinden, blijkt dat het goed verwerken van afval, de zorg voor bodem en waterkwaliteit en een correct gebruik van chemicaliën bovenaan staan. De milieurisico’s die Nederlanders zien, komen in hoge mate overeen met de prioriteiten uit de ILT-brede risicoanalyse (IBRA) die de ILT jaarlijks zelf uitvoert. Veiligheid is en blijft belangrijk voor de ILT, maar de leefomgeving komt vaker in beeld als een schaars goed waarin niet alles kan. De waardering voor een prettige leefomgeving neemt toe. Dit en meer is terug te vinden in het nieuwe Meerjarenplan 2022-2026 (MJP) van de ILT.

Lees verder…

Tankwagen met propaan in de sloot bij Kamerik

KAMERIK – Nabij Kamerik is dinsdagmiddag een tankwagen gekanteld en in een sloot terechtgekomen. De Inspectie Leefomgeving en Transport is ter palatse omdat de tankwagen is geladen met propaan.

Lees verder…

Zeer ernstige verkeershinder door afsluiting A12 Utrecht 27 september-7 oktober Zeer ernstige verkeershinder door afsluiting A12 Utrecht 27 september-7 oktober

DEN HAAG – Rijkswaterstaat verwacht van 27 september 21.00 tot 7 oktober 05.00 uur 2021 heel ernstige verkeershinder op de snelweg A12 Utrecht richting Den Haag, tussen knooppunt Oudenrijn en Reeuwijk. Er is een complete afsluiting van de A12 tussen knooppunt Oudenrijn en Nieuwerbrug door groot onderhoud.

Lees verder…

Uitstoot van zeer gevaarlijke stoffen door het vliegverkeer

Gistermiddag verstuurde SchipholWatch mede namens een groot aantal bewonersorganisaties, MOB, Extinction Rebellion en GroenLinks Aalsmeer een brief aan de bewindslieden op het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, minister Barbara Visser en staatssecretaris Stefan van Weyenberg.

Lees verder…

Terrein PostNL in Sassenheim enige tijd afgesloten na chemische reactie vloeistoffen; medewerker onwel

Het terrein van post- en pakketjesdienst PostNL aan het Einsteinpark in Sassenheim is maandagavond enige tijd gesloten geweest nadat gevaarlijke vloeistoffen met elkaar in aanraking kwamen. Een medewerker werd vanwege de chemische reactie onwel.

OM onderzoekt fosfine-zaak

Het Openbaar Ministerie (OM) is een strafrechtelijk onderzoek begonnen tegen het bedrijf dat deze zomer aan drie gecharterde binnenvaartschippers verzweeg dat de aangeboden lading tarwe was gegast met het gevaarlijke fosfine. Dat heeft demissionair minister Barbara Visser (Infrastructuur en Waterstaat) aan de Tweede Kamer laten weten.

Lees verder…

Shell zet sterk in op biobrandstof voor luchtvaart

DEN HAAG – Olie- en gasconcern Shell gaat sterk inzetten op de productie van biobrandstoffen voor de luchtvaartsector. Het bedrijf wil vanaf 2025 jaarlijks 2 miljoen ton biokerosine gaan produceren om zo de luchtvaart te helpen de uitstoot te verlagen. Dat is een vertienvoudiging van het totale huidige aanbod van duurzame vliegtuigbrandstof.

Lees verder…

VTG rondt succesvolle proef met transport van vloeibaar aardgas per spoor af

De Duitse logistiek dienstverlener VTG heeft een proef met het per spoor vervoeren van vloeibaar aardgas (LNG) afgerond. Het bedrijf vervoert al sinds 2016 LNG, maar kan dat naar eigen zeggen nu doen op permanente basis en op grotere schaal.

Lees verder…