Vrachtwagen met chemische stoffen vliegt in brand op Graaf Engelbertlaan

Een vrachtwagen die chemische stoffen afvoert en ophaalt, stond woensdag rond 12.00 uur volledig in de brand op de Graaf Engelbertlaan in Breda. Niemand raakte hierbij gewond. De chemische stoffen hebben vooralsnog geen gevaarlijke situatie opgeleverd.

Lees verder…

Lijst met potentiële ZZS bijgewerkt april 2021

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu   heeft de lijst met potentieel Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS Zeer Zorgwekkende Stoffen   ) bijgewerkt en gepubliceerd. Vergunningverleners kunnen bedrijven die deze stoffen uitstoten, aanspreken op het voorzorgbeginsel.

Lees verder…

Steeds meer ‘giftreinen’ denderen ‘door woonwijken’ in Brabant en beletten woningbouw

West-Brabant vreest voor een forse groei van het aantal treinen met gevaarlijke stoffen, en de consequenties daarvan voor de woningbouw in het gebied.

Lees verder…

Vis eten uit de Alblasserwaard afgeraden; hoge concentraties PFAS in het water

In een groot deel van de Alblasserwaard zitten gevaarlijke PFAS-stoffen (PFOS, PFOA en GenX) in sloten en vaarten.

Lees verder…

Meeste Zeeuwen verwachten binnen tien jaar grootschalig incident mee te maken

Bijna drie op de vier Zeeuwen verwacht in de komende tien jaar een grootschalig incident mee te maken in de provincie, zoals extreem weer of langdurige stroomuitval. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de Veiligheidsregio Zeeland.

Lees verder…

Na Oosterweel: nood aan structurele oplossing PFAS-problematiek

Na recente onthullingen door de krant De Standaard over de PFAS-vervuilingen staat de problematiek op de politieke agenda. Samen met een aantal milieubewegingen kaartten we aan dat de verontreinigde grond overal in Vlaanderen terecht zou kunnen komen, nu de graafwerken voor de Oosterweelverbinding gestart zijn.

Lees verder…

Vrachtwagen met gevaarlijke stoffen van de weg, moeizame berging

MAGDEBURG – Woensdagavond rond 22:12 uur is op de Duitse A14 een truck met aanhanger van de weg geraakt. Omdat de vrachtwagencombinatie is geladen met gevaarlijke stoffen betreft het hier een moeizame berging, aldus de Duitse politie donderdagmiddag.

Lees verder…

Chemisch bedrijf dreigt te worden stilgelegd door de gemeente

Het Almeerse chemisch bedrijf NDT Europa moet binnen 2 weken een vergunning aanvragen, anders wordt het bedrijf stilgelegd. Dat was de uitkomst van de rechtszaak die het bedrijf had aangespannen tegen de gemeente.

Lees verder…

Start NTA voor lithium-ion batterijbranden

Lithium-ion batterijen zoals gebruikt in e-bikes en mobiele telefoons kunnen branden. Bij brandblussers die bedoeld zijn om deze branden te blussen, ontbreekt echter een betrouwbare testmethode om deze geschiktheid te kunnen valideren. Daarom wordt een Nederlandse Technische Afspraak (NTA) gemaakt met de regels voor li-ion brandproeven. Belanghebbende partijen kunnen zich tot 31 mei 2021 aansluiten bij dit initiatief.

Lees verder…

Ziek door uitstoot: Onderzoeksraad bekijkt risico’s omwonenden Tata Steel

De Onderzoeksraad voor Veiligheid begint een onderzoek naar de manier waarop burgers in Nederland worden beschermd tegen de risico’s van soms jarenlange schadelijke industriële uitstoot en lozingen.

Lees verder…