Vreugdenhil Berging ontwikkelde speciale Salvage Contair om uitgebrande elektrische auto’s te koelen

HOORN – Wat doe je bij brand in een elektrische auto? Is ‘gewoon’ blussen voldoende? “Nee”, zegt Chris Müller van Vreugdenhil Berging. Als pleitbezorger voor veilige omgang met EV- en PHEV-auto’s na een ongeluk, is hij bezorgd. “Er is veel onbekend over hoe accupakketten kunnen reageren ná een ongeval of brand.” Müller wil aandacht voor procedures om vervolgschades en milieu-effecten te minimaliseren. Zijn bedrijf heeft ondertussen het voortouw genomen met een zeer specifieke bergingsaanpak van elektrische auto’s.

Lees verder…

Detectiemiddelen bij brand met li-ion batterijen

Bij een brand met lithium-ion (li-ion) batterijen komt een cocktail aan (gevaarlijke) stoffen vrij. Onder andere enkele typerende stoffen zoals waterstoffluoride, lithium(hydr)oxide en zware metalen. Het gebruik van li-ion batterijen neemt toe en daarmee ook de kans om als hulpverlener geconfronteerd te worden met een li-ion brand. Het is voor de keuze van adequate maatregelen belangrijk om met detectiemiddelen een inschatting te kunnen maken van de risico’s van stoffen die vrijkomen. Het meten van waterstoffluoride (HF) is niet eenvoudig en bij de beschikbare detectiemiddelen is het belangrijk te weten wat wel en wat niet te doen.

Lees verder…

Ledendag – 6 november – Van der Valk Apeldoorn

NOTEER ALVAST IN UW AGENDA!

 

Tankwagen verliest stikstof: brandweer komt lek dichten

– De brandweer van Geraardsbergen werd maandagnacht opgeroepen voor een lekkende tankwagen. Die was gevuld met stikstof.

Lees verder…

Buizen voor gevaarlijke chemische stoffen definitief van de baan: ‘De kurk kan van de fles’

DEN HAAG/HELMOND – Bewoners van het Helmondse Brandevoort kunnen opgelucht ademhalen. Er komen definitief geen buizen voor gevaarlijke chemische stoffen langs de wijk te lopen. Die toezegging deed minister Ollongren maandag in een brief aan de Tweede Kamer.

Lees verder…

European Chemical Logistics Association ECTA – Responsible Care Workshop

Op donderdag 12 september 2019 organiseert de European Chemical Logistics Association ECTA weer haar jaarlijkse Responsible Care Workshop. De locatie van is wederom Novotel Brussels Airport, Zaventem, Belgie en het programma duurt van 09:30 uur tot 16:00 uur. Het interessante programma bevat onder meer presentaties over Emergency Response, SQAS 2019, Responsible Care V2.0, de ervaring in het gebruik van trucks met alternatieve energie-motoren.

 

Zoals u van ons mag verwachten zal ook dit keer de aanpak uiterst interactief zijn waarbij wij het belangrijk vinden dat alle deelnemers aan het eind van de dag het gevoel hebben op praktische manier iets te hebben opgestoken. Deelnemers komen voornamelijk van logistiek bedrijven en chemische producenten. Aanmelding kan via onze website www.ecta.com of via een mail-inschrijving aan evert.dejong@ecta.com . U dient hierbij uw VVA-lidmaatschapsnummer te vermelden om in aanmerking te komen voor een korting van € 50,00 op het bedrag voor deelname.

Lees verder…

Extra nachtafsluitingen A7 tussen Medemblik en Wognum van 17-20 juli

MEDEMBLIK/WOGNUM – Van woensdag 17 juli 21.00 uur tot zaterdag 20 juli 2019 05.30 uur vinden er extra nachtafsluitingen plaats op de snelweg A7, tussen Medemblik en Wognum. De aannemer heeft vanwege het slechte weer de asfaltreparaties van vorige week niet kunnen afronden.

Lees verder…

Dorst Trilt wil alle verzet tegen treinoverlast bundelen

DORST – Dion van der Sanden van Dorst Trilt wil alle actiegroepen uit Nederland tegen overlast door het spoor bijeenroepen in het dorp. ,,Ik wil kijken hoe wij gezamenlijk meer druk kunnen zetten op de Tweede Kamer om iets aan deze overlast te doen.” De datum en locatie heeft hij al: 29 augustus in Dorst.

Lees verder…

Rapport ‘Staat van de Veiligheid Brzo-bedrijven’

Voor de zesde keer is de ‘Staat van de Veiligheid Brzo-bedrijven’ gepubliceerd. Deze editie betreft de bevindingen over 2018.

Lees de belangrijkste conclusies op HSE Actueel:

Lees verder…

Febetra wil vergoeding voor transporteurs die van weg naar spoor overstappen

BRUSSEL – Febetra en het Belgian Rail Freight Forum lanceren samen een concreet voorstel om de mobiliteit in België te stimuleren. Ze pleiten voor een vergoeding voor transporteurs die hun vracht van de weg naar het spoor verplaatsen, een handeling die momenteel nog te duur uitpakt. Deze maatregel zou transporteurs kunnen helpen om jaarlijks 750.000 vrachtwagenritten uit de file te halen. De combinatie van weg- en spoorvervoer is volgens beide organisaties hoognodig om de mobiliteit en logistieke voortrekkersrol van België te waarborgen.

Lees verder…